Fehérjedús smoothie házilag: a rohanós reggelek kötelező kelléke
A smoothie-készítés a világ egyik legegyszerűbb feladata, azonban ahhoz, hogy megfelelően ízes, krémes és tápláló legyen, fontos az alapanyagok aránya.
Ha energikusan kezdenéd a napot, indítsd smoothie-val a reggeleket, a vitaminbomba gyümölcsöknek és a fehérjében gazdag joghurtnak köszönhetően biztosan kitart délig a lendület. A lédús alma mellé körtét is keverj, a két gyümölcs mellől pedig nem hiányozhat a melegítő fűszer, a fahéj sem. Ha natúr joghurttal dolgozol, mézet is adj hozzá, de ha ízesítettet választasz, nem szükséges egyéb édesítő.
A smoothie-tálat érdemes különféle rostban és vitaminban gazdag feltétekkel kínálni, ezektől egyrészt laktatóbb és táplálóbb, másrészt mutatósabb is lesz, ha szépen rendezed el őket.
Az almát és a körtét pucoljuk meg, a magházukat szedjük ki. Vágjuk nagyobb darabokra, tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a joghurtot, a fahéjat és a mézet, majd pürésítsük, míg egészen egynemű nem lesz.
A smoothie-t osszuk szét két tálka között. A tetejükre szórjunk zabpelyhet, durvára darabolt mandulát, szeletekre vágott almát. Ha szeretnénk, mézet is csorgathatunk rá.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu