Sűrű, almás-fahéjas smoothie-tál: krémes joghurt az alapja

8
Nyomtatás
almássmoothie2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

10 perces reggeli, mégis az egyik legtáplálóbb napindító, tele vitaminnal, fehérjével és rosttal.

Ha energikusan kezdenéd a napot, indítsd smoothie-val a reggeleket, a vitaminbomba gyümölcsöknek és a fehérjében gazdag joghurtnak köszönhetően biztosan kitart délig a lendület. A lédús alma mellé körtét is keverj, a két gyümölcs mellől pedig nem hiányozhat a melegítő fűszer, a fahéj sem. Ha natúr joghurttal dolgozol, mézet is adj hozzá, de ha ízesítettet választasz, nem szükséges egyéb édesítő.

A smoothie-tálat érdemes különféle rostban és vitaminban gazdag feltétekkel kínálni, ezektől egyrészt laktatóbb és táplálóbb, másrészt mutatósabb is lesz, ha szépen rendezed el őket.

Almás-fahéjas smoothie-tál

almássmoothie

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab alma
  • 2 kisebb darab körte
  • 280 gramm görög joghurt
  • 1 ek fahéj
  • 2 ek méz
  • 70 gramm mandula
  • 80 gramm zabpehely
  • alma (a díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a körtét pucoljuk meg, a magházukat szedjük ki. Vágjuk nagyobb darabokra, tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a joghurtot, a fahéjat és a mézet, majd pürésítsük, míg egészen egynemű nem lesz. 

A smoothie-t osszuk szét két tálka között. A tetejükre szórjunk zabpelyhet, durvára darabolt mandulát, szeletekre vágott almát. Ha szeretnénk, mézet is csorgathatunk rá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon