Fűszeres, illatos almás sütemény: napokig puha marad a tésztája

almássüti2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Bármilyen évszak is legyen, alma mindig van elfekvőben a kamrában, úgyhogy érdemes minél többször és minél többfélét készíteni belőle.

A banánkenyér sokak nagy kedvence - köztük a miénk is -, hiszen nagyon egyszerű és gyors az összeállítása, ráadásul olyan finom édesség kerekedik belőle, ami reggeliként, uzsonnaként, de akár vacsoraként is megállja a helyét.

Azonban nem csak banánból készíthetünk ilyen süteményeket, ugyanerre az analógiára épül az almás változat is. Ahogyan előbbihez is felhasználható az érett banán, úgy utóbbi is elkészíthető a picit már megbarnult, puhább almából, úgyhogy maradékmentő receptnek sem utolsó. 

Az alma mellé rengeteg fahéj kerül, ettől lesz igazán ízes, édes és fűszeres a végeredmény, ez adja meg a sütemény lényegét.

Almás sütemény

almássüti

Hozzávalók 12 szelethez:

Sütemény:

  • 200 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 115 gramm vaj
  • 100 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 120 millilter tej

Alma:

  • 2 közepes darab alma
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

Teteje:

  • 1 evőkanál cukor
  • 0.25 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki egy 13x23 cm-es sütőformát.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és fahéjat.

Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a vajat robotgép segítségével. Egyesével keverjük bele a tojásokat is, majd a vaníliakivonatot, végül a tejet.

Kisebb részletekben keverjük bele a száraz hozzvalókat is, míg homogén, egynemű nem lesz a massza.

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a barna cukorral, fahéjjal, szerecsendióval.

Öntsük a tészta felét az előkészített formába, majd szórjuk rá az alma felét. Ismét tészta, majd alma következik. Egy vajazókés vagy spatula segítségével keverjük össze az almát a tésztával, majd szórjuk meg a tészta tetejét fahéjas cukorral.

Toljuk a formát a sütőbe, kb. 45-55 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd fordítsuk ki a formából. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük