Isteni almás táska leveles tésztából: a szaftos tölteléket a fahéj teszi még ízletesebbé
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Alufólia mint tisztítóeszköz? 4 bevált tippet mutatunk
Ázsiai sült kelbimbó: szójaszósszal pirul ropogósra
Mennyei szendvicskrém aszalt paradicsommal: csicseriborsótól tartalmas
Illatos narancsos süti kukoricaliszttel: egyszerű kevert tésztája van
Tepsis kakukkfüves csirkeszárny: jó ropogós lesz a bőre
Édes vagy savanykásabb zamatú almából is el lehet készíteni ezt a hihetetlenül egyszerű, ám annál finomabb leveles süteményt.
Leveles tésztából tényleg bármi kihozható, csak a fantázia szabhat határt a lehetőségeknek, ráadásul gyorsan és könnyen készíthető belőle finomság - a csomagolást is jól viseli, édes vagy sós falatok is készülhetnek belőle. Most az édes vonalnál maradva a tésztába szaftos almakockák kerültek, de a gyümölcs mellől nem hiányozhat a fahéj sem, amitől elképesztően illatos és finom lesz.
Azért, hogy a töltelék ne folyjon ki, sütés előtt 20 percre hűtőbe kell tenni az almás-levelest, csak utána szabad a sütőbe tolni. Bármilyen formában elkészülhet az almás desszert, lehet háromszög, de kocka is.
Könnyedén le is lehet fagyasztani, így ha édes reggelire vágyik az ember, csak gyorsan megsüti. Becsomagolva iskolába vagy munkahelyre is viheted, szuper uzsonna lesz belőle.
Almás táska
Hozzávalók 8 darabhoz
- 2 csomag leveles tészta
- 4 darab alma
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, a magházat távolítsuk el, majd kockázzuk fel a gyümölcsöt.
A felforrósított vajra dobjuk rá az almakockákat, mehet rá a csipet só, a cukor és a fahéj, majd forgassuk egybe az ízesítőkkel a gyümölcsöt. Amikor megpuhult, vegyük le az edényt a tűzhelyről.
Az egyik adag leveles tésztát nyújtsuk ki vékony négyzet alakra, majd vágjuk 4 egyforma négyzetre, járjunk el így a másik lappal is. A tészták közepére mehet az alma, majd a tésztát kenjük meg felvert tojással, a sarkait hajtsuk egymásra úgy, hogy háromszöget kapjunk. A tésztát jól nyomkodjuk le, érdemes villával is rásegíteni.
Az almás-leveles tetejét kicsit szurkáljuk meg, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg tojással, majd toljuk 200 fokos sütőbe, 20-25 perc alatt el is készül a finomság.
Fotó: Getty Images