Sűrű, almás zellerkrémleves: laktató, mégsem nehéz a gyomornak

zellerkrémleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zeller és az alma jól illenek egymáshoz. Így csodásak együtt a krémlevesben is, amelynek az állaga a tejszíntől lesz finom selymes.

A nehéz ételek után különösen jólesnek a melengető, könnyű krémlevesek, amelyeket nem kell sokáig főzni. A számos pozitív egészségügyi hatással rendelkező zellert legtöbbször húslevesbe teszik, pedig megsütheted köretnek krumpli helyett, ropogós morzsába is forgathatod, továbbá zamatos salátát is készíthetsz belőle.

Krémlevesnek ugyancsak tökéletes alapja lehet, almával együtt pedig különösen finom. Az édeskés gyümölcs ugyanis enyhít a zeller enyhén csípős ízén.

Ebédre vagy vacsorára is remek választás. Nem kell a levest rántani, krumplival is sűrítheted. Ha nincs a hűtődben húsleves, helyette leveskockát is használhatsz. A krémlevest kínálhatod krutonnal vagy pirított baconnel. 

Almás zellerkrémleves

zellerkémleves2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagyobb db zellergumó
  • 1 közepes db alma
  • 1 nagyobb db krumpli
  • 2 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel, az almát, a zellert és a krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kis kockákra.   

Egy lábosban hevítsünk olajat, dobjuk rá a vöröshagymát, és közepes lángon dinszteljük körülbelül öt percig, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsuk azzal is egy kicsit, majd tegyük hozzá az almát, a zellert, a krumplit, ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel. Fedjük le, és főzzük 20 percig. Amikor minden puha, egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsük a levest.

Ezt követően öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk össze.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük