Ropogós morzsában sült zellerhasábok - Szuper köret vagy nassolnivaló

morzsás sült zeller cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően sok mindent ki lehet hozni ebből a csúnyácska zöldségből, most például csak egy kis morzsa kell hozzá.

Sokat foglalkozom mostanában azzal, hogyan lehet a zellert, mint alábecsült, pusztán húslevesbe szorult zöldséget gyakrabban és változatosabban enni. Ezért csináltam belőle már pürét, mézes sült verziót és salátát is, ez pedig megint egy új kísérlet. 

A cél az volt, hogy belül éppen megpuhuljon, kívül pedig ropogós legyen a morzsától. Mivel a zeller viszonylag gyorsan megpuhul, nincs szükség előfőzésre, remekül működik a dolog. Persze bő olajban sütve nyilván még ropogósabb lenne, de minden igyekezetemmel próbálom elkerülni ezt a tevékenységet.

Ropogós zeller

morzsás zeller kicsi

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb gumó zeller
  • 2 darab tojás
  • 200 gramm kenyérmorzsa
  • só, bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zellert az itt található útmutató szerint meghámozzuk. Előbb ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket hasábokra daraboljuk. Megsózzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokon, egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. 

A tojásokat egy tálba törjük, felverjük. A morzsát egy tálba szórjuk. A zellerhasábokat egyenként a tojásba mártogatjuk, majd a morzsába forgatjuk. A tepsire sorakoztatjuk őket, és a forró sütőben aranyszínűre sütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük