![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós morzsában sült zellerhasábok - Szuper köret vagy nassolnivaló
![morzsás sült zeller cover](https://kep.index.hu/1/0/3168/31686/316868/31686839_2431967_fbae0885cf692c1f43ceff60fbcb400a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Elképesztően sok mindent ki lehet hozni ebből a csúnyácska zöldségből, most például csak egy kis morzsa kell hozzá.
Sokat foglalkozom mostanában azzal, hogyan lehet a zellert, mint alábecsült, pusztán húslevesbe szorult zöldséget gyakrabban és változatosabban enni. Ezért csináltam belőle már pürét, mézes sült verziót és salátát is, ez pedig megint egy új kísérlet.
A cél az volt, hogy belül éppen megpuhuljon, kívül pedig ropogós legyen a morzsától. Mivel a zeller viszonylag gyorsan megpuhul, nincs szükség előfőzésre, remekül működik a dolog. Persze bő olajban sütve nyilván még ropogósabb lenne, de minden igyekezetemmel próbálom elkerülni ezt a tevékenységet.
Ropogós zeller
![morzsás zeller kicsi](https://kep.index.hu/1/0/3168/31686/316868/31686849_412de3c1814d78121b0304553ec14c00_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb gumó zeller
- 2 darab tojás
- 200 gramm kenyérmorzsa
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zellert az itt található útmutató szerint meghámozzuk. Előbb ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket hasábokra daraboljuk. Megsózzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokon, egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat egy tálba törjük, felverjük. A morzsát egy tálba szórjuk. A zellerhasábokat egyenként a tojásba mártogatjuk, majd a morzsába forgatjuk. A tepsire sorakoztatjuk őket, és a forró sütőben aranyszínűre sütjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!