Almával párolt káposzta: a bortól még zamatosabb

3
Nyomtatás
almaval-parolt-kaposzta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az almával párolt káposzta igazi ízbomba, kiváló kísérője lehet az ünnepi sülteknek.

Az almával párolt káposzta az egyik legfinomabb és legsokoldalúbb köret, amit leginkább télen készítünk. A lila káposztás változatot szívesen tálaljuk a karácsonyi ételek mellé is, így egy szaftos sertéssült vagy egy finoman fűszerezett kacsa, esetleg liba mellé is kiváló. 

Az alma édeskés-savanykás íze remekül kiegészíti a káposzta jellegzetes, kissé kesernyés aromáját. Egy titkos összetevő azonban még gazdagabbá teszi ezt a fogást: a bor. A fehér könnyedséget és eleganciát kölcsönöz a káposztának, kiemelve az alma természetes frissességét, míg a vörösbor mélyebb, testes ízekkel gazdagítja. 

A párolt káposzta a fahéj hozzáadásával még ünnepibb lehet.

Almával párolt káposzta

almas-parolt-kaposzta-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej lila káposzta
  • 2 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál fahéj
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lila káposztát gyaluljuk le, az almákat hámozzuk meg, és reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát aprítsuk fel. 

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban, majd dinszteljük rajta a vöröshagymát addig, amíg üveges nem lesz.

Adjuk hozzá a szeletelt káposztát, az almát, és szórjuk meg cukorral. Kezdjük el párolni, majd dobjuk hozzá a sót, a borsot és a fahéjat. Ha a káposzta már kissé összeesett, öntsük rá a bort és az ecetet. Fedjük le, és pároljuk lassú tűzön körülbelül 30-40 percig, amíg a káposzta teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

Kóstolás után, ha szükséges, adjunk hozzá még sót, cukrot vagy ecetet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon