Thai répasaláta: gyömbér és mogyoróvaj dobja fel
Ez a színes, friss és enyhén pikáns saláta még a legunalmasabb feltétet is feldobja: így készíts néhány hozzávalóból izgalmas köretet!
Ha nyári, frissítő salátára vágysz, vagy csak változtatnál a megszokott köreteken, akkor próbáld ki ezt az egzotikus, thai jellegű répasalátát. Az egyszerű ízvilágú, édeskés zöldséget szuperül feldobja a frissítő lime és a gyömbér, a saláta krémességéről pedig egy kevés mogyoróvaj és a sűrű kókusztej gondoskodik.
Ehhez az ételhez a répát lereszelheted (és ezzel az időtakarékosabb módszert választod), azonban ha egy igazán mutatós saláta a célod, akkor vágd julienne-re. Ha többet is megtudnál a vágási technikáról, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben.
Thai répasaláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 350 g sárgarépa
- 2 ek pirított, sótlan mogyoró
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
A szószhoz:
- 2 ek krémes mogyoróvaj
- 100 ml konzerves kókusztej vagy dobozos kókuszkrém
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 ek friss gyömbér reszelve
- 1 ek friss lime-lé
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit, és tegyük félre.
A répát tisztítsuk meg, és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vagy csíkozzuk fel julienne technikával. Adjuk hozzá a szószt, a mogyorót és a koriandert, és alaposan forgassuk össze.
Hidegen kínáljuk.
-
2024-04-27 11:08:02
-
2024-03-07 09:36:01
-
2024-03-02 08:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!