Thai répasaláta: gyömbér és mogyoróvaj dobja fel

Thai-repasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a színes, friss és enyhén pikáns saláta még a legunalmasabb feltétet is feldobja: így készíts néhány hozzávalóból izgalmas köretet!

Ha nyári, frissítő salátára vágysz, vagy csak változtatnál a megszokott köreteken, akkor próbáld ki ezt az egzotikus, thai jellegű répasalátát. Az egyszerű ízvilágú, édeskés zöldséget szuperül feldobja a frissítő lime és a gyömbér, a saláta krémességéről pedig egy kevés mogyoróvaj és a sűrű kókusztej gondoskodik.

Ehhez az ételhez a répát lereszelheted (és ezzel az időtakarékosabb módszert választod), azonban ha egy igazán mutatós saláta a célod, akkor vágd julienne-re. Ha többet is megtudnál a vágási technikáról, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben.

Thai répasaláta

Thai-repasalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 350 g sárgarépa
  • 2 ek pirított, sótlan mogyoró
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva

A szószhoz:

  • 2 ek krémes mogyoróvaj
  • 100 ml konzerves kókusztej vagy dobozos kókuszkrém
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 ek friss gyömbér reszelve
  • 1 ek friss lime-lé
  • 1 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit, és tegyük félre.

A répát tisztítsuk meg, és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vagy csíkozzuk fel julienne technikával. Adjuk hozzá a szószt, a mogyorót és a koriandert, és alaposan forgassuk össze.

Hidegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük