Amerikai palacsinta cottage cheese-zel: sósan és édesen is eheted

cottage cheese palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tedd izgalmasabbá a reggeli palacsintát, keverj a tésztába cottage cheese-t, mézzel, de felvágottal is isteni lesz.

A cottage cheese, bár kicsit hasonlít a túróhoz, nem az, hanem egyfajta friss sajt, amelyet se nem erjesztenek, se nem érlelnek. Az egyik legjobb fehérjeforrás, amelyet a diétádba is beilleszthetsz. A megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása nemcsak a fogyókúrában, hanem az izomépítésben is segít, ha nem fogyasztasz állati eredetűeket, akkor ezeket a növényi fehérjéket iktasd be az étkezésedbe.

A cottage cheese már magában kanalazva is finom, de alapanyagként is használhatod, például amerikai palacsintába is sütheted. A palacsinta tésztájába érdemes különféle tejtermékeket keverni, a kefir nagyon lággyá teszi a tésztát. A semleges ízű ricottát is érdemes kipróbálnod, ehhez a palacsintához még gyümölcs, például áfonya is illik. 

Amerikai palacsinta cottage cheese-zel

cottage cheese palacsinta recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm cottage cheese
  • 100 gramm liszt
  • 100 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál vaj
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a cottage cheese-t a liszttel, a cukorral, a vaníliakivonattal és a sóval. Adjuk hozzá a tojássárgáját, gyúrjuk össze a tésztát. Borítsuk egy lisztezett deszkára és óvatosan gyúrjuk át. Formázzunk belőle kisebb, lapos korongokat. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy serpenyőbe öntsünk olajat, melegítsük fel, majd tegyünk hozzá vajat is. Süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Ha kész, tegyük a sütőbe a palacsintát és süssük további 15 percig. 

Juharsziruppal, gyümölcsökkel vagy akár sós feltéttel is tálalhatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük