Majonézes tésztasaláta ropogós zöldségekkel és tojással: a kiadós finomság egyszerűen készül

tscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikaiak kedvenc tésztasalátája jó hidegen az igazi, egy forró nyári napon nincs is jobb annál, mint ezzel a kiadós fogással kedveskedni a családnak és a barátoknak.

Bármennyire is szeret az ember sütni és főzni, a nyári meleg nem túl ideális a nagy főzőpartikhoz, ilyenkor muszáj egy kis pihenőt tartani és amennyire lehet, elkerülni a főzőhelyiséget. Persze enni ilyen időben is kell, szuper választás lehet egy kiadós tésztasaláta. A gáztűzhelyet csak addig kell bekapcsolni, míg a tészta elkészül, na meg a főtt tojás, az is gazdagítja, azonban a többi alapanyagot nyersen kell a salátába keverni, a hűtőben fognak összeérni az ízek.

A tésztát, a tojást és a zöldségeket majonézes öntettel kell egybeforgatni. A szósz karakteres lesz a csemegeuborka levének köszönhetően, sőt, ettől lesz igazán finom az amerikaiak kedvenc tésztasalátája.

Mindent bele!

Tulajdonképpen bármi kerülhet a salátába, ami a hűtőben megbújik. Savanyúságból csípősebb jellegű paprikát is használhatsz, de érdemes zöldfűszerekkel is feldobni. A koriander, metélőhagyma, bazsalikom nagyon jól áll a tésztasalátának. Ha a színét is fel szeretnéd dobni, akkor 1 teáskanál kurkumát is érdemes az öntethez keverni.

Amerikai tésztasaláta

tsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 3 szál zeller
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab lilahagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 darab csemegeuborka
  • 2 darab főtt tojás
  • 400 gramm tészta
  • 4 evőkanál csemegeuborka-lé
  • 8 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk.

A paprikát, zellert, répát, csemegeuborkát és a főtt tojást vágjuk apró kockákra, keverjük össze a főtt tésztával és az almaecetes lilahagymával.

A majonézt, mustárt, tejfölt és a csemegeuborka levét keverjük egybe, majd adjuk a tésztás keverékhez.

A tésztasalátát ízesítsük sóval, borssal, lefedve tegyük hűtőbe 4-5 órára tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük