![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Majonézes tésztasaláta ropogós zöldségekkel és tojással: a kiadós finomság egyszerűen készül
![tscover](https://kep.index.hu/1/0/3915/39155/391557/39155701_2986845_6c63c8f590e8f9579c0d24dc89544957_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az amerikaiak kedvenc tésztasalátája jó hidegen az igazi, egy forró nyári napon nincs is jobb annál, mint ezzel a kiadós fogással kedveskedni a családnak és a barátoknak.
Bármennyire is szeret az ember sütni és főzni, a nyári meleg nem túl ideális a nagy főzőpartikhoz, ilyenkor muszáj egy kis pihenőt tartani és amennyire lehet, elkerülni a főzőhelyiséget. Persze enni ilyen időben is kell, szuper választás lehet egy kiadós tésztasaláta. A gáztűzhelyet csak addig kell bekapcsolni, míg a tészta elkészül, na meg a főtt tojás, az is gazdagítja, azonban a többi alapanyagot nyersen kell a salátába keverni, a hűtőben fognak összeérni az ízek.
A tésztát, a tojást és a zöldségeket majonézes öntettel kell egybeforgatni. A szósz karakteres lesz a csemegeuborka levének köszönhetően, sőt, ettől lesz igazán finom az amerikaiak kedvenc tésztasalátája.
Mindent bele!
Tulajdonképpen bármi kerülhet a salátába, ami a hűtőben megbújik. Savanyúságból csípősebb jellegű paprikát is használhatsz, de érdemes zöldfűszerekkel is feldobni. A koriander, metélőhagyma, bazsalikom nagyon jól áll a tésztasalátának. Ha a színét is fel szeretnéd dobni, akkor 1 teáskanál kurkumát is érdemes az öntethez keverni.
Amerikai tésztasaláta
![tsct](https://kep.index.hu/1/0/3908/39089/390890/39089089_896950f9afae9d8754ba63dde39b7810_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kaliforniai paprika
- 3 szál zeller
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab lilahagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 2 darab csemegeuborka
- 2 darab főtt tojás
- 400 gramm tészta
- 4 evőkanál csemegeuborka-lé
- 8 evőkanál majonéz
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk.
A paprikát, zellert, répát, csemegeuborkát és a főtt tojást vágjuk apró kockákra, keverjük össze a főtt tésztával és az almaecetes lilahagymával.
A majonézt, mustárt, tejfölt és a csemegeuborka levét keverjük egybe, majd adjuk a tésztás keverékhez.
A tésztasalátát ízesítsük sóval, borssal, lefedve tegyük hűtőbe 4-5 órára tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!