
Így készül a nagy kedvenc, az Aperol Spritz házilag: jól behűtve kínáld

A habzóbornak és a szódának köszönhetően pezseg, az Aperolnak hála pedig nagyon gyümölcsös, igazi nyári koktél.
Elég az arányokat megjegyezned, és utána bármekkora mennyiségben elkészítheted az Aperol Spritzet. Az aranyszabály a 3:2:1, vagyis 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol és 1 rész szóda.
A Prosecco olasz habzóbor, az Aperol pedig egy picit kesernyés narancslikőr, egyiket sem lehet mással helyettesíteni, szóda helyett viszont használhatsz szénsavas ásványvizet is, csak arra figyelj, hogy ne legyen karakteres íze.
Ha Olaszországban kérsz ki egy pohár Aperol Spritzet, biztosan olívabogyóval és narancsszeletekkel kínálják, érdemes kipróbálni így is a hideg italt.
Aperol Spritz házilag

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 90 ml prosecco
- 60 ml Aperol
- 30 ml szóda
- jégkocka
- narancsszelet
Elkészítés:
Tegyünk jeget egy pohárba, majd öntsük rá az Aperolt. Öntsük fel a Proseccóval, majd szódával zárjuk a sort. Keverjünk rajta egyet, majd rögtön kínáljuk. A pohár szélét narancsszeletekkel díszíthetjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!