Aranybarnára sült sajtgolyó: mindössze 3 hozzávalóra van szükség hozzá

sgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak egybe kell keverni a hozzávalókat, utána indulhat a formázás és a sütés. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy a finomság!

Mindenki szereti a gyors, néhány hozzávalóból álló recepteket. Az ilyen falatok nyáron különösen népszerűek, olyan jó, hogy nem kell a szaunára hasonlító konyhában szenvedni kánikula idején.

Enni azért nyáron is szeretünk, de ilyenkor könnyű falatokat érdemes fogyasztani, nem csak az étkezőasztalnál, akár meccsnézés közben is, a jéghideg hűsítő mellé bármikor jólesik az ilyen finomság. Az aranybarnára sült sajtgolyók egyszerűen összedobhatóak, nagyon ízletesek és sokféle módon kínálhatók. Vegetáriánusok főzelék mellé vagy más körethez is fogyaszthatják, a húsevők pedig sós nassolnivalóként, mártogatóssal szeretik a legjobban. Így vagy úgy, de a sajtgolyó már az első kóstolás után a kedvenced lesz.

Aranybarna sajtgolyó

sgct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 300 gramm sajt (reszelt)
  • 30 gramm kukoricakeményítő
  • 1 darab tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük keverőtálba, alaposan keverjük egybe, majd nedves kézzel vegyünk ki kis darabokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat és bő, forró olajban süssük őket aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük