![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Aranybarnára sült sajtgolyó: mindössze 3 hozzávalóra van szükség hozzá
![sgcover](https://kep.index.hu/1/0/3854/38544/385449/38544929_2940591_d751da95e7088073d6abead725efff54_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Csak egybe kell keverni a hozzávalókat, utána indulhat a formázás és a sütés. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy a finomság!
Mindenki szereti a gyors, néhány hozzávalóból álló recepteket. Az ilyen falatok nyáron különösen népszerűek, olyan jó, hogy nem kell a szaunára hasonlító konyhában szenvedni kánikula idején.
Enni azért nyáron is szeretünk, de ilyenkor könnyű falatokat érdemes fogyasztani, nem csak az étkezőasztalnál, akár meccsnézés közben is, a jéghideg hűsítő mellé bármikor jólesik az ilyen finomság. Az aranybarnára sült sajtgolyók egyszerűen összedobhatóak, nagyon ízletesek és sokféle módon kínálhatók. Vegetáriánusok főzelék mellé vagy más körethez is fogyaszthatják, a húsevők pedig sós nassolnivalóként, mártogatóssal szeretik a legjobban. Így vagy úgy, de a sajtgolyó már az első kóstolás után a kedvenced lesz.
Aranybarna sajtgolyó
![sgct](https://kep.index.hu/1/0/3854/38544/385449/38544943_1bea6b6605f006890662eee58618bcf0_wm.jpg)
Hozzávalók 10 darabhoz
- 300 gramm sajt (reszelt)
- 30 gramm kukoricakeményítő
- 1 darab tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük keverőtálba, alaposan keverjük egybe, majd nedves kézzel vegyünk ki kis darabokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat és bő, forró olajban süssük őket aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!