Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj: így készítve szaftos és ízletes a hús

5
Nyomtatás
Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A karaj remek választás a hétvégi családi ebédre, ha igazán különlegesen szeretnéd szervírozni, akkor fetával és aszalt paradicsommal töltsd meg.

A karaj a magyar háztartásokban nagyon népszerű, a leggyakrabban rántva kerül az asztalra, de szaftos bakonyi szeletként is jólesik. Ha kicsit különlegessebben készítenéd el, akkor töltsd meg finomságokkal.

A karajt sokféle alapanyaggal érdemes gazdagítani. Remekül állnak neki az aszalt zöldségek és gyümölcsök, na meg a sajt. Én most aszalt paradicsommal és fetával gazdagítottam, a kis csomagokat pedig baconnel tekertem körbe, így szaftos és nagyon finom lett.

Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj

Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 szelet csont nélküli karaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 200 g feta sajt
  • 12 darab aszalt paradicsom
  • 500 g bacon
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a szeletekre tegyünk sajtot és aszalt paradicsomot, tekerjük fel a húst, majd tekerjük körbe a baconnel.

Vegyünk elő egy tepsit, és enyhén kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a töltött húsokat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon