
Füstölt kolbásszal és szalonnával töltött rántott hús: biztosan nem maradsz utána éhes

A töltött rántott hús magyaros töltelékkel gazdagítva készül, kolbásszal, szalonnával és hegyes erős paprikával. Erőteljes, füstös ízélmény, kifejezetten a magyar konyha szerelmeseinek ízlésére szabva.
A világ hatalmas és sokszínű, rengetegféle izgalmas kultúra fér meg benne együtt. Imádom felfedezni más nemzetek ételkülönlegességeit, de a szívemben ott él a magyar konyha, a régi bevált recepteket újra és újra előveszem. No igen, nem épp a legalakbarátabb ételek, de szerintem mértékkel mindent lehet fogyasztani.
Ha hétvége, akkor ott a helye a rántott húsnak az asztalon. Személyes küldetésem, hogy mindig kitaláljak valami újat, amellyel még ínycsiklandóbbá tehetem a frissensültet. Mellette azonban örömmel tekintek vissza a régi mamaféle receptekre, és próbálom ki, miért is voltak odáig a nagyszülők. Az egyik ilyen kincs a betyárszelet, mely rengetegféle variációban kipróbálható. A tölteléket sokan nyersen töltik a húsba, én azonban biztosra megyek, nem szeretném, hogy a szalonna puha maradjon, inkább lepirítom. A betyárszelet kifejezetten nehéz étel, köretnek salátát érdemes mellé kínálni.
Töltött rántott hús

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 szelet sertéskaraj
- só és bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 darab hegyes erős paprika
- 1 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket két fólia közt klopfoljuk szép vékonyra, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
A kolbász bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk apróra a szalonnával és erős paprikával együtt, és serpenyőben pirítsuk le őket.
A hússzeletek egyik oldalára pakoljunk a kolbászos töltelékből, majd az üresen maradt felét hajtsuk rá, és rögzítsük fogvájóval. A húst fel is tekerhetjük, csináljuk úgy, ahogy kényelmes.
A betöltött húsokat panírozzuk ki a szokásos módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa.
A bepanírozott hússzeleteket bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!