Így készül a tökéletes avokádókrém – A paradicsom és a lime a lelke
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Pofonegyszerű forró fehér csoki: 3 hozzávalós recept
Mogyorós-csokis keksz a sütisdobozba: dupla adaggal indíts
Így készül a legkrémesebb gombás rizottó: kiadós és ízletes
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
A mexikói konyha előszeretettel használja a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag avokádót, amely szinte követeli, hogy intenzív ízekkel állítsuk párba.
Az avokádó nyersen a legjobb, de érdemes belőle limelével, fokhagymával és sóval ízesített krémet is készíteni, ami remekül illik a reggeli pirítóshoz, de tehetjük szendvicsbe és kínálhatjuk mártogatósként is. Az én avokádókrémemből nem hiányozhat a paradicsom és a hagyma, de pár kanálnyi tejföl is megy bele, a bátor fűszerezéstől lesz igazán finom.
Az avokádót nagy eséllyel éretlen állapotában szerezzük be, ekkor még nagyon kemény, nem igazán alkalmas arra, hogy dolgozzunk vele, meg kell várnunk, hogy megpuhuljon. Meleg helyen tárolva 2-3 nap alatt megérik, úgy vélem, felesleges trükköket alkalmaznunk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.
A krémet mindenki ízlésének megfelelően készítse el, a lágy, selymes textúra eléréséhez botmixerrel dolgozzunk, a darabosabb verzióhoz villa is elég lesz.
Avokádókrém
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 1 darab lilahagyma
- 1 darab paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab lime leve
- 2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az avokádót vágjuk félbe, a magját szedjük ki, a húsát kanalazzuk tálba.
A hagymát és a paradicsomot vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze, adjuk őket az avokádóhoz. Facsarjuk rá a lime levét, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál tejfölt, sót, borsot ízlés szerint. Ha krémesre szeretnénk, botmixerrel dolgozzuk össze, ha darabosra, akkor a villa is megfelel.
Fotó: Getty Images