![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a tökéletes avokádókrém – A paradicsom és a lime a lelke
![avokadókrém](https://kep.index.hu/1/0/3117/31173/311735/31173559_2393699_a1d726b9fc99a90cf5875dc8f74d21b7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A mexikói konyha előszeretettel használja a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag avokádót, amely szinte követeli, hogy intenzív ízekkel állítsuk párba.
Az avokádó nyersen a legjobb, de érdemes belőle limelével, fokhagymával és sóval ízesített krémet is készíteni, ami remekül illik a reggeli pirítóshoz, de tehetjük szendvicsbe és kínálhatjuk mártogatósként is. Az én avokádókrémemből nem hiányozhat a paradicsom és a hagyma, de pár kanálnyi tejföl is megy bele, a bátor fűszerezéstől lesz igazán finom.
Az avokádót nagy eséllyel éretlen állapotában szerezzük be, ekkor még nagyon kemény, nem igazán alkalmas arra, hogy dolgozzunk vele, meg kell várnunk, hogy megpuhuljon. Meleg helyen tárolva 2-3 nap alatt megérik, úgy vélem, felesleges trükköket alkalmaznunk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.
A krémet mindenki ízlésének megfelelően készítse el, a lágy, selymes textúra eléréséhez botmixerrel dolgozzunk, a darabosabb verzióhoz villa is elég lesz.
Avokádókrém
![avokadókrémct](https://kep.index.hu/1/0/3117/31173/311735/31173549_4c0be311d5e9e3f052076c5be4409f39_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 1 darab lilahagyma
- 1 darab paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab lime leve
- 2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az avokádót vágjuk félbe, a magját szedjük ki, a húsát kanalazzuk tálba.
A hagymát és a paradicsomot vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze, adjuk őket az avokádóhoz. Facsarjuk rá a lime levét, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál tejfölt, sót, borsot ízlés szerint. Ha krémesre szeretnénk, botmixerrel dolgozzuk össze, ha darabosra, akkor a villa is megfelel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!