Így készül a tökéletes avokádókrém – A paradicsom és a lime a lelke

avokadókrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mexikói konyha előszeretettel használja a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag avokádót, amely szinte követeli, hogy intenzív ízekkel állítsuk párba.

Az avokádó nyersen a legjobb, de érdemes belőle limelével, fokhagymával és sóval ízesített krémet is készíteni, ami remekül illik a reggeli pirítóshoz, de tehetjük szendvicsbe és kínálhatjuk mártogatósként is. Az én avokádókrémemből nem hiányozhat a paradicsom és a hagyma, de pár kanálnyi tejföl is megy bele, a bátor fűszerezéstől lesz igazán finom.

Az avokádót nagy eséllyel éretlen állapotában szerezzük be, ekkor még nagyon kemény, nem igazán alkalmas arra, hogy dolgozzunk vele, meg kell várnunk, hogy megpuhuljon. Meleg helyen tárolva 2-3 nap alatt megérik, úgy vélem, felesleges trükköket alkalmaznunk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

A krémet mindenki ízlésének megfelelően készítse el, a lágy, selymes textúra eléréséhez botmixerrel dolgozzunk, a darabosabb verzióhoz villa is elég lesz. 

Avokádókrém

avokadókrémct

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 darab avokádó
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab lime leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót vágjuk félbe, a magját szedjük ki, a húsát kanalazzuk tálba.

A hagymát és a paradicsomot vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze, adjuk őket az avokádóhoz. Facsarjuk rá a lime levét, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál tejfölt, sót, borsot ízlés szerint. Ha krémesre szeretnénk, botmixerrel dolgozzuk össze, ha darabosra, akkor a villa is megfelel.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük