Így készítve lesz a legfinomabb a töltött tojás: tippek az ínycsiklandó töltelékhez
A töltött tojás egyszerűen készül, remekül variálható, mennyei vendégváró, melynek biztos helye van a húsvéti asztalon.
A töltött tojás retró étel, mely rengetegféle variációban kipróbálható, a tölteléket érdemes mindenféle finomsággal gazdagítani. Ha igazán különlegesen kínálnád, akkor próbáld ki gombakrémmel vagy pástétommal megpakolva a tojásfehérjét, vagy gazdagítsd avokádóval és baconnel.
A mutatós finomság remek választás magában egy szelet pirítóssal, és persze húsok kísérőjeként is csodás. Egyszerű, mégis rendkívül ízletes étel, melyet vétek kihagyni.
A tojásokat forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
A főtt tojásokat hosszában vágjuk ketté, majd a sárgáját szedjük ki és tegyük keverőtálba.
Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el. Ezután tegyük késes aprítóba, adjuk hozzá a félbevágott vöröshagymát, sót, borsot, citromlét, és zúzzuk krémesre. A citromlevet részletekben is adagolhatjuk, ízlés szerint.
A bacont kockázzuk apróra és pirítsuk le a saját zsírján. (Ha szükséges, adjunk kevés olajat hozzá.) A pirosra sült szalonnát tegyük félre.
Az avokádókrémet adjuk a tojássárgájához a bacon kisült zsírjával, tejföllel (ha szükséges, a tejfölből még 1 evőkanállal lehet a tojáshoz adni) és a finomra aprított petrezselyemmel együtt. Az egészet keverjük simára, majd habzsák vagy kanál segítségével töltsük a tojásfehérjébe.
A pirosra sült szalonnakockákat szórjuk a töltött tojás tetejére.
A finomságot tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu