
Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség
Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet
Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát. Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és kristálycukorral. Elsőre talán bizarrul hangzik, de engem sokszor mentett meg vészhelyzetekben. A jó minőségű étcsokoládéból készült krém igazából nem is olyan egészségtelen, és ha nem cukrozzuk agyon, illetve alternatív édesítést használunk, akkor még az alakunknak sem árt. Ízben nem változtat, állagban sokat javít Ezt a csokikrémet avokádóval tettem kicsit különlegesebbé. Első hallásra furcsán hangozhat, mit keres egy zöldség a csokoládéban, de mivel az avokádó teljesen semleges ízű, ezért jól illik sós és édes ételekbe egyaránt. A csokikrémbe kevert zöldség az állagot javítja, még selymesebbé, krémesebbé teszi az édességünket. Ehetjük magában, de tehetjük piskótába is.
Fotó: Getty Images
Avokádós csokikrém

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dekagramm porcukor (opcionálisan édesítő)
- 2 deciliter habtejszín
- 100 gramm étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Keverjük a masszához a felolvasztott étcsokit is. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe.