Csirkés, avokádós saláta mézes-mustáros öntettel: gyorsan összedobható
Ha a sok nehéz fogás után valami könnyű, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a csirkés, avokádós salátával biztosra mehetsz.
A zöldségmártogatósok szerelmeseit biztosan az ujjai köré fogja csavarni ez az avokádós mártogatós, amelynek az ízét olyan kiegészítők teszik még különlegesebbé, mint a dijoni mustár, a tejföl és a majonéz.
A kész avokádókrém légmentesen záródó edényben, maximum 3 napig tárolható el a hűtőben.
A mártogatós elkészítéséhez az avokádót hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Ezután tegyünk minden alapanyagot a turmixgépbe, majd dolgozzuk össze szép simára.
A kész, homogén mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Az elkészült mártogatóst kínálhatjuk chipsszel, de akár használhatjuk salátaöntetként is.
A tetejére pedig díszítésként szórhatunk aprított fokhagymát és petrezselymet is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu