Csirkés, avokádós saláta mézes-mustáros öntettel: gyorsan összedobható

csirkes-avokados-salata-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a sok nehéz fogás után valami könnyű, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a csirkés, avokádós salátával biztosra mehetsz.

Télen különösen jól jönnek a vitaminban gazdag ételek. A különféle saláták pedig akkor is tökéletesek, ha épp diétába kezdtél. Ne csak a klasszikus Cézár-salátára gondolj, bátran próbálj ki új kombinációkat is!

Az avokádós, csirkés salátában a roppanós zöldségek, a szaftos hús és a mézes-mustáros öntet csodás összhangban állnak egymással. A laktató, mégis könnyű fogás után biztosan nem maradsz éhes. 

A hagyományos salátakeveréken a rendkívül egészséges avokádó sokat dob, a mézes-mustáros öntet pedig még finomabbá teszi.

Csirkés, avokádós saláta

avokados-csirkes-salata-receptje

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 2 db filézett csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db avokádó
  • 30 dkg friss káposztás salátakeverék
  • 1 fej lila hagyma
  • ízlés szerint só, bors

Az öntethez:

  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsük le, itassuk fel róluk a nedvességet, és törölgessük szárazra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés olajon vagy konyhai grillen süssük pirosra a hús mindkét oldalát. 

Az avokádót vágjuk fel ízlés szerint, majd a káposztás salátával, a karikára vágott lila hagymával együtt rakjuk egy tálba, és keverjük össze. Rakjuk rá a felszeletelt csirkemellet, és forgassuk össze. 

Az öntethez keverjük össze a mézet, a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, sót és borsot. A salátával és a hússal együtt kínáljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük