Csirkés, avokádós saláta mézes-mustáros öntettel: gyorsan összedobható
Ha a sok nehéz fogás után valami könnyű, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a csirkés, avokádós salátával biztosra mehetsz.
Télen különösen jól jönnek a vitaminban gazdag ételek. A különféle saláták pedig akkor is tökéletesek, ha épp diétába kezdtél. Ne csak a klasszikus Cézár-salátára gondolj, bátran próbálj ki új kombinációkat is!
Az avokádós, csirkés salátában a roppanós zöldségek, a szaftos hús és a mézes-mustáros öntet csodás összhangban állnak egymással. A laktató, mégis könnyű fogás után biztosan nem maradsz éhes.
A hagyományos salátakeveréken a rendkívül egészséges avokádó sokat dob, a mézes-mustáros öntet pedig még finomabbá teszi.
Csirkés, avokádós saláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 2 db filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db avokádó
- 30 dkg friss káposztás salátakeverék
- 1 fej lila hagyma
- ízlés szerint só, bors
Az öntethez:
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csirkemelleket öblítsük le, itassuk fel róluk a nedvességet, és törölgessük szárazra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés olajon vagy konyhai grillen süssük pirosra a hús mindkét oldalát.
Az avokádót vágjuk fel ízlés szerint, majd a káposztás salátával, a karikára vágott lila hagymával együtt rakjuk egy tálba, és keverjük össze. Rakjuk rá a felszeletelt csirkemellet, és forgassuk össze.
Az öntethez keverjük össze a mézet, a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, sót és borsot. A salátával és a hússal együtt kínáljuk.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!