Gyors avokádósaláta csicseriborsóval: vitamindús, könnyű vacsora
Tápláló, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra, ha ezt a salátát választod. Ínyenc citromos-fokhagymás dresszing bolondítja meg.
Egy finom saláta akár magában, akár húsok, grillezett ételek mellé is remekül passzol. Nyáron pedig, a nagy melegben, amikor nagy eséllyel te sem vágysz egy zsírosabb marhapörköltre, akkor jön el igazán a friss saláták ideje.
A garnélás, avokádós saláta már csak az összetevői miatt is veri a mezőnyt, hiszen alacsony szénhidráttartalmú és egyszerű hozzávalókból készül, amire lime-os, olívaolajos öntet kerül.
Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet. Ha felforrt, vegyük a lángot közepesre.
A garnélarákokat, ami lehet frissen pucolt vagy kiolvasztott mirelit is, tegyük egy párolóedénybe vagy egy szűrőbe, majd helyezzük a lábas fölé, fedjük le egy fedővel.
A rákok kb. 4-6 perc alatt párolódnak meg. Ha elkészültek, vegyük ki és tegyük félre hűlni.
Készítsük el az öntetet. Ehhez vegyünk elő egy nagyobb tálat, amelybe a saláta összes hozzávalója belefér majd.
Keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, a köményt, a sót és a borsot.
A párolt rákokat tegyük az öntet tetejére. Adjuk hozzá a felaprított salátát, a lila hagymát, és keverjük össze az öntettel.
Tegyük a felszeletelt avokádót a garnélák köré, és hintsük meg friss korianderrel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu