Könnyű, avokádós ráksaláta: nem üli meg a gyomrodat

13
Nyomtatás
avokados-raksalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nyáron mindig nagyot mennek a saláták, főleg, ha azok friss alapanyagokból készülnek, amire ilyenkor egészen jók az esélyek. Ennek apropóján egy laktató és mégis gyomorkímélő, avokádós ráksalátareceptet mutatunk.

Egy finom saláta akár magában, akár húsok, grillezett ételek mellé is remekül passzol. Nyáron pedig, a nagy melegben, amikor nagy eséllyel te sem vágysz egy zsírosabb marhapörköltre, akkor jön el igazán a friss saláták ideje.

A garnélás, avokádós saláta már csak az összetevői miatt is veri a mezőnyt, hiszen alacsony szénhidráttartalmú és egyszerű hozzávalókból készül, amire lime-os, olívaolajos öntet kerül.

Avokádós ráksaláta

avokados-raksalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g garnélarák
  • 150 g tépett saláta
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 2 db avokádó
  • 1 ek. friss, aprított koriander

Az öntethez:

  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. lime-lé
  • 1 tk. kömény
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet. Ha felforrt, vegyük a lángot közepesre.

A garnélarákokat, ami lehet frissen pucolt vagy kiolvasztott mirelit is, tegyük egy párolóedénybe vagy egy szűrőbe, majd helyezzük a lábas fölé, fedjük le egy fedővel.

A rákok kb. 4-6 perc alatt párolódnak meg. Ha elkészültek, vegyük ki és tegyük félre hűlni.

Készítsük el az öntetet. Ehhez vegyünk elő egy nagyobb tálat, amelybe a saláta összes hozzávalója belefér majd.

Keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, a köményt, a sót és a borsot.

A párolt rákokat tegyük az öntet tetejére. Adjuk hozzá a felaprított salátát, a lila hagymát, és keverjük össze az öntettel.

Tegyük a felszeletelt avokádót a garnélák köré, és hintsük meg friss korianderrel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon