
Puha tonhalgolyó avokádóval és sajttal gyúrva - Pillanatok alatt elkészül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Előételnek a legjobb, de salátával finom vacsora is lehet ez a könnyed tonhalgolyó.
Elkezdtem kóstolgatni, aztán alig tudtam abbahagyni ezeket a kis tonhalas falatkákat, annyira etetik magukat. Mindig jó, ha van otthon tonhalkonzerved, márpedig miért ne lenne, ugyanis nagyon sokféleképpen felhasználhatod.
Ha mártogatósban gondolkodsz, akkor készíts belőle krémet, a selymességről joghurt és majonéz gondoskodik. A tonhal főételként is kiváló, akár fasírtként is, így ráadásul sokkal könnyedebb lesz, mintha húsból készítenéd. Hogy ne essen szét, a hagyományos fasírthoz hasonlóan kell bele tojás és zsemlemorzsa is, de egy kis majonézzel is érdemes dúsítani.
Bár az alábbi kis golyó hasonlít a fasírtra, nem kell hozzá se tojás, se zsemlemorzsa, viszont van benne avokádó, amelytől a textúrája és az íze is izgalmasabb lesz. Azért, hogy ne essenek szét, a golyókat hempergesd teljes kiőrlésű lisztbe, majd egy kevés kókuszolajon süsd ki.
Avokádós tonhalgolyó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 180 gramm tonhalkonzerv
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 1 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 20 gramm parmezán (reszelt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 darab avokádó
- 20 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 2 evőkanál kókuszolaj (sütéshez)
Elkészítés:
A hagymát vágjuk egészen apróra. A tonhalról öntsük le az olajat, majd tegyük egy tálba, keverjük hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra és óvatosan keverjük a masszához. Formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk meg a lisztben.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, 5-6 perc alatt süssük aranybarnára a tonhalgolyók minden oldalát.
Fotó: Getty Images