Puha tonhalgolyó avokádóval és sajttal gyúrva - Pillanatok alatt elkészül

avokádós tonhalgolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Előételnek a legjobb, de salátával finom vacsora is lehet ez a könnyed tonhalgolyó.

Elkezdtem kóstolgatni, aztán alig tudtam abbahagyni ezeket a kis tonhalas falatkákat, annyira etetik magukat. Mindig jó, ha van otthon tonhalkonzerved, márpedig miért ne lenne, ugyanis nagyon sokféleképpen felhasználhatod.

Ha mártogatósban gondolkodsz, akkor készíts belőle krémet, a selymességről joghurt és majonéz gondoskodik. A tonhal főételként is kiváló, akár fasírtként is, így ráadásul sokkal könnyedebb lesz, mintha húsból készítenéd. Hogy ne essen szét, a hagyományos fasírthoz hasonlóan kell bele tojás és zsemlemorzsa is, de egy kis majonézzel is érdemes dúsítani.

Bár az alábbi kis golyó hasonlít a fasírtra, nem kell hozzá se tojás, se zsemlemorzsa, viszont van benne avokádó, amelytől a textúrája és az íze is izgalmasabb lesz. Azért, hogy ne essenek szét, a golyókat hempergesd teljes kiőrlésű lisztbe, majd egy kevés kókuszolajon süsd ki.

Avokádós tonhalgolyó

avokádós tonhalgolyó recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 180 gramm tonhalkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma (kicsi)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 20 gramm parmezán (reszelt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab avokádó
  • 20 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
  • 2 evőkanál kókuszolaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk egészen apróra. A tonhalról öntsük le az olajat, majd tegyük egy tálba, keverjük hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra és óvatosan keverjük a masszához. Formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk meg a lisztben. 

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, 5-6 perc alatt süssük aranybarnára a tonhalgolyók minden oldalát. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük