Ázsiai sült kelbimbó: szójaszósszal pirul ropogósra

2
Nyomtatás
Azsiai-sult-kelbimbo-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ázsiai sült kelbimbó egy szójaszószos öntettel pirul egybe, és különleges köret lesz a végeredmény: kívül ropogós, belül pedig krémes.

Az egyszerű, tepsiben sült kelbimbó is remek köret, pláne ha más zöldségek is kerülnek mellé. Akkor azonban, ha valami igazán különlegeset hoznál ki belőle, dobd fel ezzel az ínyenc ázsiai szósszal.

Az alapja szójaszósz, amelyhez olyan hozzávalók kerülnek, mint a juharszirup, az édes chiliszósz, a pirított szezámolaj, a gyömbér és a fokhagyma. Az öntet a sütés során kellemesen megpirul a kelbimbón, és a karamellizált réteg extra ízt ad a zöldségnek.

Ázsiai sült kelbimbó

Azsiai-sult-kelbimbo

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g kelbimbó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. édes chiliszósz
  • 1 ek. juharszirup vagy méz
  • 1.5 tk. rizsecet
  • 2 tk. pirított szezámolaj
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 0.5 tk.
  • 1 ek. pirított szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat öblítsük le, tisztítsuk meg a száraktól és a sérült külső levelektől, majd vágjuk félbe, és tegyük nagyobb tálba.

A szezámmag kivételével minden más hozzávalót keverjünk össze egy kis tálkában, majd öntsük a kelbimbóra, és alaposan forgassuk össze.

Borítsuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 40-45 perc alatt. Akkor van készen, ha a külső réteg ropogós, de belül kellemesen puha.

Sütés után szórjuk rá a szezámmagot, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon