
20 perces burrito sajttal, rizzsel és babbal töltve - Maradékmentő fogás is lehet

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk
A burrito laktató és egyszerűen elkészíthető szendvics, ahol kenyér helyett tortillát tölthetsz meg finomságokkal.
A burrito egy nagyon tartalmas szendvics, pontosabban te döntheted el, hogy mennyire pakolod meg. Nem hiányozhat belőle a rizs, a bab és egyéb zöldségek, de természetesen húst is tehetsz bele. Tortillát készen is vásárolhatsz, de nagyon egyszerűen elkészítheted házilag is. Ha tényleg nagyon laktató és tartalmas változatot szeretnél, akkor töltsd meg marhahússal és süsd meg sütőben.
Ez a változat igazi maradékmentő, ha megmaradt otthon a főtt rizs, akkor zöldségekkel megpiríthatod, vagy elővehetsz egy babkonzervet és sok sajttal tortillába töltheted.
Babbal és rizzsel töltött burrito

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab tortillalap
- 220 gramm reszelt sajt
- 1 darab vörösbabkonzerv
- 250 gramm rizs (főtt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortillákat tegyük mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy átmelegedjenek. Állítsuk össze a burritókat: mindegyik közepébe tegyünk reszelt sajtot, a lecsöpögtetett babot, végül a rizst, majd az alját behajtva tekerjük fel őket.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd pirítsuk őket 10 percig.
Fotó: Getty Images