Babos-tojásos egytálétel rengeteg kaporral: laktató ebéd pillanatok alatt

11
Nyomtatás
babos-kapros-egytal2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Viszonylag gyorsan és kevés munkával készül ez a tartalmas étel, amely tökéletes ebéd lehet a kapor szerelmeseinek.

A baghali ghatogh egy Észak-Iránban népszerű étel, amelyet eredetileg lóbabból, kaporból és tojásból készítenek. Nagyon tartalmas fogás, a friss zöldfűszertől mégis üde, érdemes kipróbálni.

Az egyszerűség kedvéért a lóbabot fehérbabra cseréltük, a gyorsaság érdekében pedig a konzervzöldségre tettük le a voksunkat. Természetesen mirelit vagy friss babbal is elkészítheted, abban az esetben több vízzel öntsd fel a hüvelyest, és hosszabb főzési idővel számolj.

A tojást készítheted remegősre és teljesen keményre is, ez rajtad áll, de hidd el, nincs jobb dolog a folyós sárgája és a kapros babragu találkozásánál.

Babos-tojásos egytálétel

babos-kapros-egytal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor kapor
  • 3 ek. olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk. kurkuma
  • 800 g fehérbabkonzerv (cannelinni)
  • ízlés szerint só, bors
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kaprot aprítsuk finomra, a fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A babot szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le.

Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Dobjuk rá a fokhagymát, majd 1-2 percig pirítsuk, míg illatozni nem kezd. Szórjuk rá a kurkumát, majd fél perc múlva adjuk hozzá a babot is. Öntsük fel 1-2 deci vízzel, nehogy leégjen, majd szórjuk rá a kaprot, sót, borsot, keverjük egybe.

Alacsony lángon főzzük 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek, közben párszor keverjük át. Ha elfő a folyadék, pótoljuk a vizet, akkor jó, ha nem túl száraz és nem is folyós, inkább ragus az állaga.

Ha kész a babos ragunk, készítsünk benne egy fakanál hátuljával 4 mélyedést, és üssük oda a 4 tojást. Sózzuk, borsozzuk őket, majd közepes lángon süssük 3-4 percig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós.

Locsoljuk meg citromlével, majd kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon