Színes tonhalsaláta roppanós zöldségekkel: babtól lesz laktató

12
Nyomtatás
babos-tonhalsalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pár egyszerű alapanyagból, főzés nélkül is készíthetsz tartalmas ebédet, ez a zöldséges tonhalsaláta szuper választás, ha nincs sok időd és energiád!

Ha gyorsan készítenél egy könnyű nyári ebédet, amit főzni és sütni sem kell, egy tartalmas saláta a tökéletes választás. Az alábbi receptben a tonhal és a bab a főszereplők, utóbbitól lesz laktató, de rengeteg friss zöldség is kerül bele, mint a paradicsom, paprika, kukorica, így könnyedebb lesz az összhatás.

A saláta lelke az öntet: ebben az esetben ez egy egyszerű, olívaolajból és citromléből álló dresszing, amelyből a petrezselyem sem hiányozhat. Ez a hármas üdévé teszi a salátát, megkoronázza a friss zöldségeket és a tonhalat.

Babos tonhalsaláta

babos-tonhalsalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g vörösbab (konzerv)
  • 1 kis kukoricakonzerv
  • 280 g tonhal (konzerv)
  • 150 g koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

A bab- és a kukoricakonzervet szűrjük le, öblítsük át, tegyük egy tálba.

A tonhalkonzervet is szűrjük le, adjuk a babhoz és a kukoricához.

A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedekbe. A papikát is öblítsük át, majd vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk finomra. A petrezselymet vágjuk finomra.

Adjunk minden zöldséget a babos-tonhalas alaphoz, keverjük össze. Szórjuk rá a petrezselymet, öntsük rá a citromlevet és az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Ha szeretjük, olívabogyót is keverjünk bele. Forgassunk mindent egybe, és tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon