10 nyári saláta nem csak húsok mellé: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
Egy ízletes saláta mindennél többet ér, jólesik magában falatozni, de húsok kísérőjeként is tökéletes.
Ha gyorsan készítenél egy könnyű nyári ebédet, amit főzni és sütni sem kell, egy tartalmas saláta a tökéletes választás. Az alábbi receptben a tonhal és a bab a főszereplők, utóbbitól lesz laktató, de rengeteg friss zöldség is kerül bele, mint a paradicsom, paprika, kukorica, így könnyedebb lesz az összhatás.
A saláta lelke az öntet: ebben az esetben ez egy egyszerű, olívaolajból és citromléből álló dresszing, amelyből a petrezselyem sem hiányozhat. Ez a hármas üdévé teszi a salátát, megkoronázza a friss zöldségeket és a tonhalat.
A bab- és a kukoricakonzervet szűrjük le, öblítsük át, tegyük egy tálba.
A tonhalkonzervet is szűrjük le, adjuk a babhoz és a kukoricához.
A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedekbe. A papikát is öblítsük át, majd vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk finomra. A petrezselymet vágjuk finomra.
Adjunk minden zöldséget a babos-tonhalas alaphoz, keverjük össze. Szórjuk rá a petrezselymet, öntsük rá a citromlevet és az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Ha szeretjük, olívabogyót is keverjünk bele. Forgassunk mindent egybe, és tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu