Baconös-fetás sült tök, szénhidrátszegény esti lakoma
Sütőtök recept sósan - Diétás, mégis kiadós
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Skandináv forró ital az ünnepekre: rengeteg illatos fűszerrel készül
Csokiba mártott, kókuszos sündisznók: könnyű, omlós aprósüti az ünnepekre
Tejszínes, sütőben sült brokkoli: sok sajt pirul rajta
Narancsos-levendulás trüffel: ínyenc nasi az ünnepi időszakra
Almás, hagymás sertésszelet: egyszerűen készül az ízletes fogás
Tamara barátnőm egyszerűen szuperül főz, egy baj van csak, hogy a túl sok szénhidrát nem barátja. Az évek során viszont kialakult az a szuperképessége, hogy olyan kajákat tud létrehozni, amiről soha, senkinek nem jutna eszébe, hogy bármilyen egészségtudatos diétába illik.
Helyette inkább az jut róluk mindig az eszembe, hogy ide vele, vagy legalább a recepttel, de rögtön. A minap is olyat alkotott, hogy már a látványra összefutott a nyál a számban, el is kértem azonnal a receptet - ekkor ért a következő meglepetés.
Ez az étel ugyanis, habár rendkívül kidolgozott, végtelenül egyszerű, elkészíteni meg különösen. Ráadásul még szezonális is, nekünk pedig felvállalt küldetésünk, hogy minél több helyi, szezonális alapanyagból készült receptet mutassunk.
Mi legyen a sült tökkel?
Arra már korábban is adtunk ötleteket, hogy mi legyen akkor, ha kimaradt a sült tök. Készíthetünk belőle sütőtökös pitét, vagy muffint - vagy kiadós reggelit vagy vacsorát. Csak meg kell locsolni egy kis tökmagolajjal, szórunk rá egy kis fetát, sült bacont, és már kész is az isteni reggeli Tamara módra.
Bacon-ös, fetás sült tök reggelire
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab sütőtök
- 20 dekagramm bacon
- 20 dekagramm feta
- 4 evőkanál tökmagolaj
- 1 csomag petrezselyem
- 1 ízlés szerint só&bors
Elkészítés:
Közben a bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben megsütjük.
Amikor megsült a tök, meglocsoljuk tökmagolajjal, rámorzsoljuk a fetát, rákanalazzuk a sült bacont, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és kész is a lakoma.
Fotó és recept: Tihany Tamara