Sütőben sült, baconnel körbetekert fasírt: a szalonna tartja szaftosan
A fasírtgolyó sütőbe tolva készül, bő olaj helyett a szalonna zsírjában sül. Különleges ízét a pikáns ízesítőknek köszönheti, köztük a mustárnak.
A csirkemell viszonylag száraz hús, így nem gyakran dobjuk a grillre: pedig ha baconbe tekered, bátran sütheted a rácson, a szalonna szaftosan tartja és pluszízzel is felruházza.
Hogy biztosan ne száradjon ki, olívaolajos-fűszeres pácba forgasd a húst sütés előtt, de akár joghurtos marinádba is teheted egy fél órára, úgy tényleg vajpuha lesz.
Hogy még finomabb legyen a baconbe tekert csirkemell, sütés közben kenegesd valamilyen általad választott szósszal, mi ezt a házi BBQ-t ajánljuk.
Ha fanyársat használunk, áztassuk be. A grillt melegítsük elő kb. 200 fokosra.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk kb. 3 centis darabokra.
A baconszeleteket vágjuk keresztben félbe.
A csirkefalatokat tegyük egy tálba, locsoljunk rájuk olajat, majd szórjuk rájuk az összes fűszert, forgassuk össze.
A csirkefalatokat tekerjük körbe baconnel, majd húzzuk fel a nyársra jó szorosan.
A rácsot kenjük le olajjal.
Tegyük rá a csirkenyársakat, oldalanként kb. 6-6 percig süssük őket. Ha szeretnénk, közben kenegessük valamilyen választott szósszal.
Ha kész van, rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu