Isteni, baconbe tekert csirkemáj: így biztosan vajpuha lesz
Sokak szemében a máj nem a legszimpatikusabb alapanyag. Pedig, ha jól készül, akkor igazán finom, és azt sem szabad elfelejteni, mennyire egészséges.
A húsos fogások közül a csirkemelles receptek a legnépszerűbbek, még a legválogatósabb gyerek is örömmel megeszi a csirkéből készült ebédet. A csirkemell nem csak rántva finom, sütőbe tolva is el lehet készíteni: hogy véletlenül se legyen száraz, kapjon tölteléket, és baconnel is borítsd be.
A baconnel körbetekert csirkemell változatos töltelékekkel dobható össze. Mi most fűszervajjal kentük meg a húst, melyben friss bazsalikom, fokhagyma, majoránna és aszalt paradicsom gondoskodik a különleges ízélményről. Ha szereted a csípőset, akkor 1 darab chilipaprikát is kockázz a vajhoz, vagy erős paprikakrémből keverj hozzá 1 teáskanálnyit. A pirosra sült hús friss salátával kínálva a legjobb, de krumplival vagy rizzsel is jólesik.
A húst szeleteljük fel, majd két fólia közt klopfoljuk vékonyra. Ezután a szeleteket sózzuk le és tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Az is jó megoldás, ha a mellfilét középen félbevágjuk és kihajtjuk, mint egy könyvet, és ezután sózzuk le.
A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, friss bazsalikommal, majoránnával és a finomra aprított aszalt paradicsommal.
A fűszeres vajjal kenjük meg a húst, majd tekerjük fel, vagy hajtsuk a húst a töltelékre, attól függően, hogy készítettük elő.
Ezután baconnel tekerjük körbe a húst, és fektessük olajjal kikent tepsire. Toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a bacon aranybarna és ropogós nem lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu