
Így lesz a legfinomabb a rántott csirkemell: fokhagymás tejben pácold

A rántott hús egyszerű és finom, lehetetlenség ráunni, mivel apró kis változtatásokkal mindig izgalmassá tehető a nagy kedvenc.
A rántott hús a vásárnapi ebéd sztárja, készülhet csirkéből, pulykából, marhából és sertésből is. A hús különböző részeivel is érdemes kísérletezni, van, aki a csibe szárnyát szereti, míg más a combját, de olyan is van, aki csak a mellét fogyasztja. A panírral is lehet trükközni, vagy különböző töltelékekkel készülhet a frissensült, de páccal is ki lehet próbálni.
Ha igazán omlós rántott húst szeretnél az asztalra tenni, akkor próbáld ki kefires, joghurtos, tejfölös vagy tejes pácban pihentetve. A tejes pácba tegyél bátran fokhagymát, ízletes és puha lesz így készítve a hús. A pácba fehér bors is kerülhet vagy valamilyen zöldfűszer. Ha nem szeretnéd hagyományosan panírozni, akkor a fokhagymás tejet ne öntsd le róla, hanem egyszerűen vedd ki belőle a húst, és sima lisztben vagy pirospaprikás lisztben forgasd meg, utána süsd forró olajban aranybarnára.
Fokhagymás tejben pácolt rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 1 liter (szükség szerint) tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel vagy vágjuk csíkokra, ha szükséges, klopfoljuk ki, utána sózzuk le a húst.
A lesózott húst helyezzük egy nagyobb tálba, majd öntsünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fokhagymát zúzva, majd fedjük le fóliával, és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a húsról öntsük le a fokhagymás tejet, utána a szokásos módon panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), végül bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!