Sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell: a mutatós és ízletes sült kevés munkával készül

stcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak told a sütőbe a baconbe csomagolt hústekercset, míg pirul, dobj össze egy salátát, aztán, ha minden kész, kezdődhet a lakoma.

Szeretem a sütőben készült ételeket, mert viszonylag kevés munkával összeállíthatók, csak tepsire teszem a sütni kívánt húst és a köretet, a sütőbe tolom, aztán csak várni kell, hogy kész legyen a vacsora. Ezzel gondolom, nem vagyok egyedül, ahogy azzal sem, hogy a csirkemell nagy kedvenc a családban, változatos fogások készülnek belőle. Az alábbi receptben a csirkemellfilét sajttal töltöttem, majd baconnel körbetekerve sütöttem készre. A hústekercs pillanatok alatt összedobható, ha pedig akad a kamrában burgonya, az is mehet mellé.

A hús sütésénél a fél szemed legyen a sütőn, hogy véletlenül se szárítsd ki a roládokat. Mivel minden sütő más és a hús vastagsága sem megegyező, hisz valaki vékonyabbra klopfolja a húst, más vastagabban hagyja, ezeket figyelembe véve a sütési idő lehet akár 25 perc, de jóval több is.

Amíg a hús pirul, érdemes valamilyen salátát összedobni, azzal lesz igazán finom. Lehet ez izgalmas uborkasaláta, kukoricasaláta, vagy egyszerűen csak amilyen zöldséget találsz a hűtődben, mosd meg és szépen vágd fel, jól fog esni a hús mellé.

Baconbe tekert sajtos csirkemell

scsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm csirkemellfilé
  • 15 dekagramm sajt
  • 10 szelet bacon
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét hosszában vágjuk be annyira, hogy ki tudjuk nyitni úgy, mintha könyv lenne. A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki.

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a kiterített szeletre szórjunk reszelt sajtot. A húst tekerjük fel, majd baconnel is tekerjük körbe a húsroládokat.

A baconbe csomagolt húst fektessük tepsire, csorgathatunk rá nagyon kevés olajat (elhagyható). Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-45 percig.

Az elkészült húst salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük