Ropogós és krémes uborkasaláta piros retekkel: jó hidegen a legfinomabb
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
A világ egyik legfinomabb salátájában uborka és retek roppan a pikáns fűszerezésű szószban.
Az uborkasaláta nagy kedvenc, ezer arca van, finom ecetesen, egy kevés cukorral ízesítve, a fokhagymás tzatzikiért pedig az egész világon megőrülnek.
A magas víztartalmú uborka a cukkinihez hasonlóan nem a karakteres zamatáról híres, ennek ellenére nagyon izgalmasan felhasználható, kerülhet salátába, jéghideg levesbe, még a sima vizet is érdemes ízesíteni néhány karika uborkával.
Az uborka jól viseli, ha más roppanós zöldségekkel párosítod, érdemes kipróbálni vékonyan szeletelt piros retekkel és zöldhagymával. A saláta tejföllel vagy görög joghurttal keverve lesz krémes, amelyben a fűszerek is nagyon jól fognak érvényesülni. Erre a salátára elég csak sót tenni, de ha szereted az izgalmasabb aromákat, akkor kevés kapor és cayenne-bors is kerüljön a zöldségekre. Az egyszerű saláta elképesztő ízekkel bír, kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes, de még magában is mennyei.
Krémes uborkasaláta piros retekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kígyóuborka
- 2 csokor piros retek
- 1 csokor zöldhagyma
- 300 gramm tejföl
- só ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel, tegyük őket salátástálba, majd adjuk hozzá a fűszereket és a tejfölt, az egészet alaposan keverjük egybe. A salátát tálalásig tároljuk a hűtőben, fedjük le szorosan.
Fotó: Getty Images