Ropogós és krémes uborkasaláta piros retekkel: jó hidegen a legfinomabb

uscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ egyik legfinomabb salátájában uborka és retek roppan a pikáns fűszerezésű szószban.

Az uborkasaláta nagy kedvenc, ezer arca van, finom ecetesen, egy kevés cukorral ízesítve, a fokhagymás tzatzikiért pedig az egész világon megőrülnek.

A magas víztartalmú uborka a cukkinihez hasonlóan nem a karakteres zamatáról híres, ennek ellenére nagyon izgalmasan felhasználható, kerülhet salátába, jéghideg levesbe, még a sima vizet is érdemes ízesíteni néhány karika uborkával.

Az uborka jól viseli, ha más roppanós zöldségekkel párosítod, érdemes kipróbálni vékonyan szeletelt piros retekkel és zöldhagymával. A saláta tejföllel vagy görög joghurttal keverve lesz krémes, amelyben a fűszerek is nagyon jól fognak érvényesülni. Erre a salátára elég csak sót tenni, de ha szereted az izgalmasabb aromákat, akkor kevés kapor és cayenne-bors is kerüljön a zöldségekre. Az egyszerű saláta elképesztő ízekkel bír, kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes, de még magában is mennyei.

Krémes uborkasaláta piros retekkel

usct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab kígyóuborka
  • 2 csokor piros retek
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 300 gramm tejföl
  • só ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • 1 csipet cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel, tegyük őket salátástálba, majd adjuk hozzá a fűszereket és a tejfölt, az egészet alaposan keverjük egybe. A salátát tálalásig tároljuk a hűtőben, fedjük le szorosan.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük