Szűzérme párizsi bundában: még soha nem volt ilyen finom a hús
A frissensültek színes palettáján a párizsi bunda régi kedvenc, melyet otthon játszi könnyedséggel lehet elkészíteni.
A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye, melyből rengetegféle izgalmas étel készülhet. Szeletelve, csíkokra vágva és egyben is fenséges fogásokat próbálhatsz ki belőle. Ha épp valami különlegessel rukkolnál elő, akár családi ebédre, akkor egyben sütve tálald.
A szűzpecsenye intenzív ízű pácban pihen egy éjszakát, ennek köszönhetően pedig zamatos és puha sült kerül az asztalra. Hogy igazán szaftos legyen, a húst pirítsd körbe, csak ezután kapja meg a baconös ruháját, mely szintén hozzájárul a fenséges textúrához és ízélményhez.
A hús hártyáját távolítsuk el, ezután fektessük jénai tálba.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, chilit, szójaszószt, mustárt és mézet. A szószból tegyünk félre egy keveset, majd a maradékkal kenjük be a húst, és lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A sütés előtt a sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A húst forró, enyhén olajozott serpenyőben pirítsuk körbe 5-10 perc alatt oldalanként.
Vegyünk elő egy vágódeszkát vagy sütőpapírt, és terítsük rá a baconszeleteket. A szeletekre tegyük rá a körbepirított húst, és tekerjük fel. Ezután helyezzük tepsire a húst, kenjük meg a maradék szósszal.
A húst toljuk az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu