
Ropogós, baconös-kelbimbós pizza – Így a gyerekek is megeszik a zöldséget

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Kelbimbó és pizza? Elsőre furcsa párosításnak hangzik, de van egy szuper módszer, amivel isteni finom feltét lesz belőle.
Nemrég vettem egy zacskó fagyasztott kelbimbót. Azért nem frisset, mert egész egyszerűen aznap nem kaptam, de most örülök is neki, mert amennyit várakoztattam volna, biztosan megpunnyad és dobhatom ki. Sokáig halogattam az elkészítését, de most már nem várok tovább.
Mi az az állapot, ahol vagy amiben ezek a méltatlanul mellőzött zöldségek szerethetővé válnak? Valamilyen tésztaételben vagy akár pizzán. Ráadásul így még a gyerekek is megeszik.
Baconös-kelbimbós pizza

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 adag pizzatészta
- 400 gramm kelbimbó
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- 60 gramm szalámi vagy bacon
- 300 gramm mozzarella sajt
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Készítsük el a pizzatésztát.
Ha fagyasztott kelbimbóval dolgozunk, várjuk meg, míg kienged, csak utána vágjuk félbe őket. A frisseket először tisztítsuk meg a takaróleveleiktől, utána vágjuk félbe. Egy keveset tegyünk félre belőle. A nagyobb részét tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyünk mellé fokhagymagerezdeket, spricceljünk rá egy kevés olívaolajat, ízlés szerint sózzuk. Oszlassuk szét a sütőpapíron.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Csúsztassuk a sütő aljába a tepsit, pirítsuk meg a kelbimbókat, majd hagyjuk kihűlni.
A baconöket csíkozzuk fel, a mozzarellát is vágjuk fel kis darabokra. A megsült kelbimbókat tegyük egy tálba, csorgassunk rájuk egy kevés citromlevet és egy kevés olívaolajat, sózzuk, tegyük félre.
A pizzatésztát nyújtsuk ki, és kicsit locsolgassuk meg olívaolajjal, majd szórjuk rá a megsült kelbimbókat, a bacont és a mozzarellát. Tegyük be a pizzát a sütő legalsó rácsára, és süssük körülbelül 10 percig, majd vegyük ki a sütőből.
Amíg a pizza sül, a maradék kelbimbót szedjük levelekre, spricceljünk rájuk olívaolajat és sózzuk meg.
Állítsuk a sütőt grillfunkcióra, a pizzatésztára szórjuk rá a maradék kelbimbót, majd néhány percig még grillezzük.
Fotó: Getty Images