Krémes és édes banános csokimousse – Kényeztető desszert egyszerűen

csokis banános mousse cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csoki és a banán tökéletes páros süteményekben is, érdemes kipróbálnod ebbe a légies mousse-ba keverve.

Nagyon szeretem az olyan édes, de mégis légies desszerteket, mint a mousse, amely gyorsan összeállítható, és az a legnagyob kihívás benne, hogy megvárjam, míg megfelelő hőmérsékletűre hűl. Ha szereted a komplexebb desszerteket, akkor tortakrémnek is használhatod, sokkal könnyedebb lesz a sütemény, mintha vajas krémmel töltenéd meg. Ha pedig mégis maradnál a pohárdesszerteknél, és a fehér csokit is szereted, akkor ezzel a változattal biztosan nagy sikered lesz. 

A banán minden édességet feldob, megsütve ráadásul más, még intenzívebb íze van, mint nyersen, ezt a mousse-t is krémesebbé teszi. Ha túl édesnek találod, akkor tejcsoki helyett készítsd étcsokival. 

Banános csokimousse

csokis banános mousse recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab banán
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 liter tej
  • 2 evőkanál tejszín
  • 120 gramm cukor
  • 80 gramm tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy lábasba a banánokat és üssük rá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a keményítőt, öntsük rá a tejet. Közepes lángon kevergetve kezdjük melegíteni addig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá, keverjük bele a tejszínt, a cukrot és a csokit, míg bele nem olvadnak. Öntsük poharakba, és tegyük hűtőbe 2 órára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük