Puha banános-kivis muffin hozzáadott cukor nélkül: babák is ehetik

3
Nyomtatás
bananos-kivis-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Télen, amikor a banán és a kivi is elérhető, érdemes kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket. Ezúttal egy bababarát, banános-kivis muffinreceptet mutatunk, ami hozzáadott cukor nélkül készül.

A kivi számos előnnyel rendelkezik, úgymint a magas C-vitamin-, rost- és antioxidánstartalom, amelyek védelmet nyújtanak a gyulladások és számos betegség ellen is. Ráadásul szezonja is van így télen, szóval adta magát az ötlet, hogy egy banános-kivis muffinreceptet mutassunk nektek.

Ez a variáció ráadásul hozzáadott cukor nélkül készül, így a gyerekek, sőt akár babák is kedvükre ehetik. Liszt, tojás, olaj és szódabikarbóna dúsítja a tésztát, amelyek bármilyen muffinalapreceptben megtalálhatók.

Banános-kivis muffin

bananos-kivis-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 db érett banán
  • 3 db kivi
  • 2 db tojás
  • 120 ml növényi olaj
  • 120 ml teljes tej
  • 250 g búzaliszt
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A banánokat és a kiviket hámozzuk meg. Tegyük bele őket a turmixgépbe vagy az aprítóba, majd addig turmixoljuk, amíg pürés állagú nem lesz.

Öntsük a keveréket egy nagy tálba.

A tojásokat üssük fel, és tegyük bele egy másik tálba. Kb. 30 másodpercig verjük elektromos habverővel. Adjuk hozzá a pürésített gyümölcsökhöz.

Ezután mehet bele a tej és az olaj is, majd keverjük az egészet újabb 30 másodpercig.

Végezetül adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát is, majd ezt már csak óvatosan keverjük össze, hogy ne legyen csomós.

Béleljünk ki egy muffinsütő formát muffinpapírral, majd mindegyikbe tegyünk bele 1,5-2 evőkanálnyit.

Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, majd rácsra téve hagyjuk, hogy szépen kihűljenek.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon