Álomfinom barackos-mascarponés süti: leveles tészta az alapja

6
Nyomtatás
Barackos, mascarponés leveles süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az illatozó barackos finomság egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is bátran letesztelhetik a receptet.

Mindig jól jön a leveles tészta a hűtőben, hisz édes és sós finomságok gyártásához is tökéletes. Természetesen a leveles tészta házilag is készülhet, de sokkal kényelmesebb a kész változat. Tankold fel a tésztával a fridzsidert, így mindig kipróbálhatsz valamilyen egyszerű, mégis nagyszerű receptet.

Így is lehet!

A ropogós leveles tésztára finom, édes mascarponés krém és barack kerül. A barackból a nektarin a legjobb választás, de befőttből készítve is működik a recept. Ha pedig szeretnéd, eperrel és cseresznyével is kipróbálhatod a finomságot.

Barackos, mascarponés leveles süti

Barackos, mascarponés leveles süti ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 4 darab barack
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csomag leveles tészta
  • porcukor (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mossuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.

A mascarponét keverjük el a cukorral és a vaníliával.

A leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki. Ezután vágjunk belőle egyforma négyzeteket. A tésztanégyzetek széleitől egy centire a kés hegyét óvatosan húzzuk végig, így keretet adunk a tésztának. A tésztakeret belsejét villával szurkáljuk meg, majd kenjük meg mascarponéval. A krém tetejére sorakoztassuk rá a barackot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Ha szeretnénk, a kész süti tetejét szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon