Fahéjas almakarika leveles tésztába tekerve: kezdőknek is sikerülni fog
Az almás, fahéjas desszertet nemcsak azért éri meg elkészíteni, mert isteni és mutatós, de a lakást is betölti majd a fűszeres illat, amíg sül.
Mindig jól jön a leveles tészta a hűtőben, hisz édes és sós finomságok gyártásához is tökéletes. Természetesen a leveles tészta házilag is készülhet, de sokkal kényelmesebb a kész változat. Tankold fel a tésztával a fridzsidert, így mindig kipróbálhatsz valamilyen egyszerű, mégis nagyszerű receptet.
A ropogós leveles tésztára finom, édes mascarponés krém és barack kerül. A barackból a nektarin a legjobb választás, de befőttből készítve is működik a recept. Ha pedig szeretnéd, eperrel és cseresznyével is kipróbálhatod a finomságot.
A barackot mossuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.
A mascarponét keverjük el a cukorral és a vaníliával.
A leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki. Ezután vágjunk belőle egyforma négyzeteket. A tésztanégyzetek széleitől egy centire a kés hegyét óvatosan húzzuk végig, így keretet adunk a tésztának. A tésztakeret belsejét villával szurkáljuk meg, majd kenjük meg mascarponéval. A krém tetejére sorakoztassuk rá a barackot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Ha szeretnénk, a kész süti tetejét szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu