Tepsis csirkemell barackkal és sajttal sütve: a hús vajpuhára sül

17
Nyomtatás
barackos-sajtos-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édes, lédús barack tökéletesen harmonizál a fűszeres csirkemellel és a sajttal, csak szeretni lehet.

A megunhatatlan csirkemellben az az egyik legnagyszerűbb, hogy rengeteg változatban elkészítheted. A szaftos, rántott és töltött variációk mellett kísérletezhetsz különféle gyümölcsökkel is, például almával vagy körtével, de az édes őszibarack is remekül illik a csirkemellhez. Ha épp nem áll rendelkezésedre friss barack, befőttet is használhatsz.

Érdemes a húst bepácolni, hisz így kevesebb eséllyel szárad ki a sütőben, és az íze is intenzívebb lesz. A fokhagymás-zöldfűszeres fűszerezés ezúttal is jó választás.

Tálalhatod friss salátával, rizzsel vagy akár sült krumplival.

Barackos-sajtos csirkemell

barackos-sajtos-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 db őszibarack
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott rozmaring
  • só és bors ízlés szerint
  • zsiradék a sütő kikenéséhez
Recept idők

A megtisztított csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat keverjük össze az átpréselt fokhagymával és a rozmaringgal, majd dörzsöljük be vele a húst. 

Kenjünk ki egy tepsit zsiradékkal, hogy a csirkemell ne ragadjon le.

Helyezzük a csirkemelleket a tepsibe. A barackokat hámozzuk meg, és vágjuk ketté, majd rendezzük el a húsok tetején. Szórjuk meg reszelt sajttal, és öntsünk a csirkemellek alá egy kevés vizet. A tepsit fedjük le fóliával, és toljuk forró sütőbe.

Süssük meg a húst 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vegyük le a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon. Ellenőrizzük, hogy a csirkemell belseje is átsült-e, egy hústű vagy fogpiszkáló segítségével. Ha könnyen beleszalad, kivehetjük a sütőből. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon