Vajpuha csirkemell almával és sajttal sütve: így marad szaftos a hús

Nyomtatás
Almás, sajtos csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pofonegyszerűen készül az ízletes húsétel, melyet az alma édes zamata tesz különlegessé. Az így készült hús omlós és nagyon finom.

A hús és a gyümölcs párosától nem szabad megijedni, igazán különleges fogásokkal lepheted meg a szeretteidet. Ha eddig nem próbáltad, akkor bátran fedezd fel: a csirkehúst az almán kívül körtével, őszibarackkal, ananásszal és meggyel is izgalmasabbá varázsolhatod.

A gyors és gusztusos étel egyszerűen készül, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják, remek választás családi ebédre. Ha szeretnéd, akkor csirkemell helyett csirkecombbal is kipróbálhatod. A picit különleges ízélményért az almákra szórhatsz leheletnyi fahéjat, és kevés mézzel is meglocsolhatod.

Almás, sajtos csirkemell

Almás, sajtos csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 darab alma
  • 15 dkg mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a szeleteket kevés olajon süssük oldalanként 2-3 percig, majd sorakoztassuk tepsire vagy jénaira.

A megmosott almákat vágjuk cikkelyekre, majd pakoljuk a tepsire tett hús tetejére.

Az almákat sajtszeletekkel borítsuk be, ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kész ételt zöldséges rizzsel vagy salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon