Vajpuha csirkemell almával és sajttal sütve: így marad szaftos a hús

Almás, sajtos csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pofonegyszerűen készül az ízletes húsétel, melyet az alma édes zamata tesz különlegessé. Az így készült hús omlós és nagyon finom.

A hús és a gyümölcs párosától nem szabad megijedni, igazán különleges fogásokkal lepheted meg a szeretteidet. Ha eddig nem próbáltad, akkor bátran fedezd fel: a csirkehúst az almán kívül körtével, őszibarackkal, ananásszal és meggyel is izgalmasabbá varázsolhatod.

A gyors és gusztusos étel egyszerűen készül, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják, remek választás családi ebédre. Ha szeretnéd, akkor csirkemell helyett csirkecombbal is kipróbálhatod. A picit különleges ízélményért az almákra szórhatsz leheletnyi fahéjat, és kevés mézzel is meglocsolhatod.

Almás, sajtos csirkemell

Almás, sajtos csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 darab alma
  • 15 dkg mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a szeleteket kevés olajon süssük oldalanként 2-3 percig, majd sorakoztassuk tepsire vagy jénaira.

A megmosott almákat vágjuk cikkelyekre, majd pakoljuk a tepsire tett hús tetejére.

Az almákat sajtszeletekkel borítsuk be, ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kész ételt zöldséges rizzsel vagy salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük