Baconbe tekert, sajttal sült almakarika: a kerti partik sztárja

8
Nyomtatás
baconbe-tekert-alma-cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kedveled az édes-sós párosítást, ezt az előételt is imádni fogod, az alma és a bacon kombinációja tökéletes, főleg, ha fűszeres öntettel is nyakon öntöd.

Aki szereti a hús és gyümölcs kombinációt, annak ez a baconnel körbetekert alma lesz az új kedvence! Tökéletes partikaja, ha meglepnéd valami különlegessel a vendégeidet, és akár grillen is elkészítheted.

Az alaprecepttel – nem meglepő módon – a TikTokon találkoztam, azonban ott se mennyiségek, se az öntet hozzávalói nem voltak felsorolva, így improvizáltam egy picit. Így bukkantam rá erre a szuper ázsiai dresszingre, ami a sült almát is a köbre emeli, de egy sima salátán is érdemes kipróbálni. 

A recept különlegessége még, hogy az almára sajt, pontosabban krémsajt is kerül. Hogy ez ne folyjon le róla sütés közben, jó szorosan tekerd körbe a szalonnával, így egyszerre lesz belül szaftos és krémes, kívül pedig ropogós.

Baconbe tekert almakarika

baconbe-tekert-alma-recept

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 2 nagy db alma (Idared vagy Jonagold)
  • 20 szelet bacon
  • 100 gramm krémsajt
  • ízlés szerint bors
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. szezámolaj
  • 60 ml rizsecet
  • 1.5 tk. szójaszósz
  • 2 ek. méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. Vágjuk őket ujjnyi vastag szeletekre, kb. 5 szelet jön ki egyből. 

Az almakarikák tetejét kenjük meg a krémsajttal. 

A baconszeleteket vágjuk hosszában félbe, majd az így kapott csíkokkal szorosan tekerjük körbe az almakarikákat. Ízlés szerint borsozzuk őket.

A kétféle olajat, ecetet, szójaszószt, mézet és sót keverjük össze egy tálkában.

A betekert almákat tegyük forró serpenyőbe, kezdjük el sütni magas lángon. Mikor kezd pirulni az aljukon a bacon, fordítsuk meg őket. Locsoljunk rájuk a szójaszószos-mézes öntetből, majd addig süssük, míg a másik felük is aranybarnára pirul. 

Rögtön, melegen kínáljuk. Ha maradna az öntetből, hűtőben 2 hétig eláll, és szinte bármilyen salátát feldob.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon