Puha csirkemell párolt barackkal a tetején – A gyümölcs íze átjárja a húst
A nyár egyik legédesebb gyümölcse a legegyszerűbb csirkemellet is csodássá teszi, ha együtt sütöd őket.
Aki szereti a hús és gyümölcs kombinációt, annak ez a baconnel körbetekert alma lesz az új kedvence! Tökéletes partikaja, ha meglepnéd valami különlegessel a vendégeidet, és akár grillen is elkészítheted.
Az alaprecepttel – nem meglepő módon – a TikTokon találkoztam, azonban ott se mennyiségek, se az öntet hozzávalói nem voltak felsorolva, így improvizáltam egy picit. Így bukkantam rá erre a szuper ázsiai dresszingre, ami a sült almát is a köbre emeli, de egy sima salátán is érdemes kipróbálni.
A recept különlegessége még, hogy az almára sajt, pontosabban krémsajt is kerül. Hogy ez ne folyjon le róla sütés közben, jó szorosan tekerd körbe a szalonnával, így egyszerre lesz belül szaftos és krémes, kívül pedig ropogós.
Az almákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. Vágjuk őket ujjnyi vastag szeletekre, kb. 5 szelet jön ki egyből.
Az almakarikák tetejét kenjük meg a krémsajttal.
A baconszeleteket vágjuk hosszában félbe, majd az így kapott csíkokkal szorosan tekerjük körbe az almakarikákat. Ízlés szerint borsozzuk őket.
A kétféle olajat, ecetet, szójaszószt, mézet és sót keverjük össze egy tálkában.
A betekert almákat tegyük forró serpenyőbe, kezdjük el sütni magas lángon. Mikor kezd pirulni az aljukon a bacon, fordítsuk meg őket. Locsoljunk rájuk a szójaszószos-mézes öntetből, majd addig süssük, míg a másik felük is aranybarnára pirul.
Rögtön, melegen kínáljuk. Ha maradna az öntetből, hűtőben 2 hétig eláll, és szinte bármilyen salátát feldob.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors