Pillekönnyű, omlós túrós-barackos sütemény: kezdőként is menni fog

15
Nyomtatás
barackos-turos-suti2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A túrós-barackos süti receptje egyszerű, így akár kezdőként is bátran belevághatsz, hiszen egy gyors kevert tésztáról van szó!

Ez a túrós-barackos sütemény egy igazi családi kincs, amit anyukám mindig szeretettel készít nekünk. A sütemény lelke a túró, amely nemcsak gazdagítja az ízvilágot, hanem finom, krémes textúrát is ad a süteménynek, a barack pedig frissességet kölcsönöz neki.

A süti hozzávalói könnyen beszerezhetők, és a sütési idő sem hosszú, így gyorsan elkészül ez a mennyei desszert!

Barackos-túrós sütemény

barackos-turos-suti

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

  • 175 g tejföl
  • 190 g kristálycukor
  • 180 g búzaliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 250 g túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 240 g barackbefőtt
  • a formához búzaliszt
  • a formához vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához mérjük ki a hozzávalókat, helyezzük először a száraz alapanyagokat egy tálba: a lisztet, sütőport és a cukrot, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, keverjük csomómentes masszává. 

A sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki, utána öntsük bele a tésztát. 

Egy tálban villa segítségével törjük össze a túrót a vaníliás cukorral. Egy kiskanállal pöttyözzük tele a tésztát a túrókrémmel. A barack levét öntsük le, szeleteljük kisebb darabokra és adjuk a süteményhez. 

170 fokon légkeverésen 40 perc alatt süssük puhára. Szeletelés előtt várjunk egy kicsit, ameddig kihűl. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon