
Mennyei, fordított barackos süti: egyszerűen készül a mutatós desszert
Először a gyümölcs, aztán a tészta mutatja meg magát ebben a fordított, igazán nyári ízvilágú süteményben.
Ez a túrós-barackos sütemény egy igazi családi kincs, amit anyukám mindig szeretettel készít nekünk. A sütemény lelke a túró, amely nemcsak gazdagítja az ízvilágot, hanem finom, krémes textúrát is ad a süteménynek, a barack pedig frissességet kölcsönöz neki.
A süti hozzávalói könnyen beszerezhetők, és a sütési idő sem hosszú, így gyorsan elkészül ez a mennyei desszert!
A tésztához mérjük ki a hozzávalókat, helyezzük először a száraz alapanyagokat egy tálba: a lisztet, sütőport és a cukrot, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, keverjük csomómentes masszává.
A sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki, utána öntsük bele a tésztát.
Egy tálban villa segítségével törjük össze a túrót a vaníliás cukorral. Egy kiskanállal pöttyözzük tele a tésztát a túrókrémmel. A barack levét öntsük le, szeleteljük kisebb darabokra és adjuk a süteményhez.
170 fokon légkeverésen 40 perc alatt süssük puhára. Szeletelés előtt várjunk egy kicsit, ameddig kihűl.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu