Mennyei, fordított barackos süti: egyszerűen készül a mutatós desszert

2
Nyomtatás
sárgabarackos fordított torta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Először a gyümölcs, aztán a tészta mutatja meg magát ebben a fordított, igazán nyári ízvilágú süteményben.

Itt a nyár, jöhet a sárgabarack minden mennyiségben. Egy részét főzd be lekvárnak, isteni lesz télen a palacsintára kenve, a másik részét pedig edd meg, illetve készíts belőle barackos gombócot.

A sütemények se maradjanak ki, a legegyszerűbb, ha összedobsz egy kevert tésztát, amelyet beborítasz rengeteg gyümölccsel, megsütöd, és máris kész az isteni desszert. Krém nélkül is eléggé szaftos és puha lesz.

Ez a fajta édesség a fordított torta, franciául a tarte tatin, amelyet eredetileg alma borít, de bármilyen zamatos idénygyümölccsel elkészítheted. A tészta összeállítása is egyszerű, arra figyelj csak, hogy a száraz és a nedves hozzávalókat külön keverd ki, és csak utólag forgasd egybe. 

Fordított barackos sütemény

sárgabarackos fordított torta recept

Hozzávalók 8 szelethez

Tészta:

  • 150 gramm cukor
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 50 milliliter olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 gramm liszt

Töltelék:

  • 300 gramm sárgabarack (magozott)
  • 30 gramm vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd csurgassuk hozzá az olajat is.

A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, majd forgassuk össze a tojásos keverékkel. Keverjük csomómentesre. 

A kimagozott sárgabarackokat vágjuk félbe. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki és szórjuk meg barna cukorral. A vágott felükkel lefelé fektessük bele a barackokat. Öntsük rá a tésztát, majd tegyük a sütőbe, és süssük 40 percig, tűpróbáig. 

Ha megsült, borítsuk ki egy deszkára. Várjuk meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteljük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon