5 perces zabkása lédús barackkal: rostban gazdag, tápláló reggeli

0
Nyomtatás
barackoszabkása2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Főzni sem kell, munkád se lesz vele, és csak zabpehely és tej kell hozzá, mégis tápláló reggelit tehetsz az asztalra.

Nem kell mindent túlgondolni, a zabkása a maga egyszerűségében is tökéletes, simán tejjel, fahéjjal készítve, friss gyümölccsel tálalva. Hogy még gyorsabb legyen, ezúttal főzés nélkül, mikróban készült, 1,5 percnyi melegítés elég is neki ahhoz, hogy tökéletes állaga legyen.

Az ízesítés rád van szabva, édesítheted mézzel, cukorral, juharsziruppal, illetve érdemes egy kevés fahéjat és vaníliát is keverni bele, hogy a semleges ízű zabpehelynek karaktert adj. A gyümölcsöt is szezonra szabhatod, barackkal, szilvával, de almával is isteni lesz.

Barackos zabkása

barackoszabkása

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 1 ek méz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk fahéj
  • 2 darab őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet és a tejet keverjük össze egy kis tálban, majd tegyük a mikróba 1,5 percre, míg a zabpehely megpuhul.

A barackokat hámozzuk meg, az egyiket vágjuk szeletekre, a másikat kis kockákra.

Vegyük ki a mikróból a zabkását, keverjük bele a fahéjat, vaníliakivonatot, a mézet és a kockázott barackot. Ízlés szerint lehet édesebb. 

Osszuk szét 2 nagyobb vagy 4 kisebb tálka között. A barackszeletekkel díszítsük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon