Isteni és színes a spenótos-gombás pite: nagyon krémes a töltelék
Ízlés szerint variálhatod a gomba és a spenót mennyiségét és arányát ebben a sós pitében, mindenhogyan tökéletes lesz a végeredmény.
A franciák egyik híres reggeli fogása, a quiche, számtalan változatban és ízben készülhet. Lehet sós és édes is, vajas tésztás, leveles tésztás vagy tortillás alappal készülő, és tényleg csak a képzeleted szabhat határt a lehetőségeknek.
Ezúttal egy észbontóan finom és egyszerű, bazsalikomos, paradicsomos quiche-t fogunk elkészíteni, amelynek a töltelékébe a tojás mellé még túró is kerül.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A fokhagymát tisztítsuk meg. A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel karikákra. A brokkolit, ha frisset használunk, akkor öblítsük le folyó víz alatt, és vágjuk kisebb rózsákra. A spenótleveleket mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén öblítsük le, majd vágjuk fel vagy tépkedjük apróra.
Egy 23 cm átmérőjű, kerek sütőformát kenjünk ki vajjal vagy olajjal (olajpermetet is használhatunk).
A tortillalapot fektessük bele a tortaformába úgy, hogy lefedje a teljes alját és az oldalait is kb. 2-3 cm magasságig, tehát eszerint válasszunk tortillalapot is.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojást, a túrót, a sót és a borsot.
Ezután adjuk hozzá a felvágott spenótot, a brokkolit, préseljük rá a fokhagymát és adjuk hozzá a felvágott bazsalikomlevelek háromnegyedét is.
Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük bele a tortillával bélelt tortaformába.
A paradicsomszeleteket tegyük a tetejére ízlés szerint, majd egyenletesen szórjuk meg az egészet reszelt sajttal.
A quiche-t süssük kb. 30 percig, vagy amíg a tojás meg nem szilárdul. A kész quiche-t a sütőből kivéve pihentessük kb. 10-15 percig.
Tálaláshoz szórjuk meg a maradék bazsalikommal és egy kis sóval, majd már kínálhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu