Grillezett BBQ csirkecomb: nagyon szaftos a végeredmény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A húst ne hagyjuk magára, folyamatosan kenegessük a BBQ-szósszal, hogy igazán ízletes és szaftos legyen.
Ha nyár és grillszezon, kötelező BBQ-szószos csirkét készíteni. Darabolt egész csirkével vagy mellével is dolgozhatunk, de a comb lesz a legszaftosabb és ízletesebb.
Az alább olvasható recept az egyik legegyszerűbb verzió, összesen 4 alapanyagra van szükség hozzá. Fontos, hogy jó minőségű BBQ-szósszal dolgozzunk, akár készítsük el házilag - ehhez itt találtok egy szuper receptet. Minél fűszeresebb és ízesebb ugyanis a szósz, annál finomabb és szaftosabb lesz a hús.
A sütés során nem szabad magukra hagyni a csirkecombokat, folyamatosan kenegetni kell őket, hogy egész biztosan ne száradjon ki a hús.
BBQ csirkecomb
Hozzávalók 8 személyre
- 1.5 kilogramm csirkecomb (alsó, felső)
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 500 milliliter BBQ-szósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton.
A megtisztított csirkecombokat sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
A grillrácsot olajozzuk be, majd tegyük rá a combokat a bőrös felükkel lefelé, süssük kb. 15 percig.
Fordítsuk meg őket, majd kenjük meg BBQ-szósszal. Süssük őket további 20-30 percig úgy, hogy közben folyamatosan locsoljuk a combokat a szósszal. Érdemes a húst sütés közben lefedni, majd időközönként ellenőrizni, kell-e még rájuk szósz.
5 percig hagyjuk pihenni a combokat, mielőtt tálalnánk.
Fotó: Getty Images