Így lesz tökéletes a rántott karfiol: a bunda ropogós, a zöldség belül vajpuha
Akkor a legfinomabb a rántott karfiol, ha a bundája ropogós, a zöldség belül pedig puha omlós.
A BBQ-szósszal készült, roppanós csirkeszárnyakat talán már senkinek nem kell bemutatni, azonban ez az elkészítési mód mindig tartogat meglepetéseket. Ugyanis ha csirke helyett karfiolt használsz, egy teljesen más ízvilágú, de ugyanolyan pikáns és ínycsiklandó ételt kapsz, ráadásul sütőben is sütheted, így az olajszaggal sem kell bajlódnod.
Kínálhatod mártogatóssal, de egy friss zöldségekből összeállított salátaágyon is isteni lesz a végeredmény. Az elkészítése is pofonegyszerű: a munka oroszlánrészét a sütő végzi, neked mindössze az előkészítés kerül majd időbe.
Mossuk meg és szedjük rózsáira a karfiolt. Öntsük rá az olívaolajat, és alaposan forgassuk meg benne a karfiolt, hogy mindenhol jól átjárja.
Keverjük össze a száraz fűszereket, és azokat is alaposan dolgozzuk bele a zöldségbe, majd helyezzük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokon süssük őket 20 percig.
Vegyük ki a tepsit a sütőből, és pár perc hűtés után locsoljuk a karfiolra a szószokat, majd keverjük össze. Tegyük vissza a 190 fokos sütőbe, és süssük legalább 20 percig, vagy tovább, ha puhább zöldséget szeretnénk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu