Harmadnap is puha túrós pogácsa: nem lehet belőle eleget sütni

3
Nyomtatás
Békebeli túrós pogácsa cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A begyúrt túrós pogácsa tésztája hűtőben egy éjszakát is eláll, másnap pedig sütheted is a finomságot.

A túrós pogácsa igazi békebeli finomság, mely több recept szerint kipróbálható. Mi most az egyik legegyszerűbb változatát ajánljuk, ami kevés munkával készül. A pogácsa tésztája finom puha, érdemes belőle dupla, sőt akár tripla adaggal készíteni, mert több napig is élvezhető a tökéletes állaga és íze.

Így is lehet!

A tésztába vaj kerül, de helyette liba- vagy kacsazsírt is használhatsz. A pogácsa tovább gazdagítható, ha reszelt sajttal megszórod, vagy őrölt köménymaggal és szezámmaggal is megkoronázhatod.

Békebeli túrós pogácsa

Békebeli túrós pogácsa ct

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 30 dkg túró
  • 1 darab tojás
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 darab tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A túrót keverőtálban törjük simára villával, utána dolgozzuk hozzá a tojást, vajat, sót, lisztet és a sütőport. A tésztát csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a tésztát lisztes felületen nyújtsuk ki, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral szúrjuk ki.

A pogácsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, ha szeretnénk, rácsozzuk be a tészta tetejét, majd kenjük meg felvert tojással.

Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon