Pihe-puha bociszelet túróval pettyezve: a kakaós tészta is mennyei

bociszelet2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Habkönnyű a kakaós tészta, de a citromos túrókrém is megér egy misét, együtt a kettő pedig valami fenomenális.

A bociszelet igazi klasszikus, amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, kezdőknek is sikerülni fog. Ezzel a sütivel biztosan elkápráztatod a családodat és a barátaidat is, főként akkor, ha ők is rajonganak a túrós édességekért

Maga a tészta is megér egy misét, habkönnyű és nagyon kakaós. Vaj helyett olaj kerül a tésztájába, ettől lesz nagyon puha és szaftos – ne félj, nem lesz tömény, ugyanis tojáshab és sütőpor is lazítja. 

Ha szereted a túrót, mindenképp az alábbi mennyiségekkel dolgozz, hidd el, el fog férni a sütiben, minél sűrűbben rakod a pöttyöket, annál finomabb lesz a végeredmény. 

Bociszelet

bociszelet

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta:

  • 20 dekagramm liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 darab tojás
  • 15 dekagramm cukor
  • 1.5 deciliter tej
  • 1 deciliter olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Túró:

  • 50 dekagramm túró
  • 15 dekagramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 darab tojás
  • 1 darab biocitrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliakivonatot, keverjük alaposan össze.

Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. 

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg homogén masszát nem kapunk.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a tésztához.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, 20x30 centis tepsibe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A túrót keverjük össze a kétféle cukorral, majd forgassuk bele a tojást, a búzadarát és a citrom reszelt héját. Keverjük alaposan össze.

Kanalazzunk a túróból a kakaós piskótába, mindenhova jusson belőle, viszonylag sűrűn lesznek a pöttyök.

Toljuk a sütit a sütőbe, körülbelül 30-35 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük