Egyszerű, bögrés mákos sütemény - Méregetés nélkül készül

mákoscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kedvenceim ezek a bögrés sütik: nem kell méregetni, számolgatni, veszünk egy tetszőleges méretű bögrét és mindent azzal mérünk ki, így az arányok mindig megfelelőek lesznek. Ráadásul ez a mákos verzió nemcsak nagyon egyszerű, hanem rendkívül finom is.

Nagynénémnél ettem először ebből a süteményből, és annyira különlegesen finom íze és omlós tésztája volt, hogy azt gondoltam magamban, ez biztosan egy időigényes desszert. Ezt aztán ki is mondtam hangosan, mire nagynéném egy hatalmasat nevetett, kikereste a receptet és letette elém. El se akartam hinni, hogy egy ennyire egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütiről van szó: a hozzávalók mehetnek egy tálba, majd robotgéppel összedolgozzuk őket.

Ha valaki esetleg nem szereti a mákot, az készítheti darált dióval, mogyoróval vagy akár mandulával is ezt a süteményt. A lehetőségeknek se szeri, se száma, dobálhatunk bele meggyet, de reszelhetünk bele citrom- vagy narancshéjat is.

Bögrés mákos sütemény

mákosajánló

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 2 bögre mák
  • 2 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat, a cukrot és a vajat tegyük egy keverőtálba, és robotgéppel dolgozzuk össze őket. Ha összeállt homogén masszává, akkor tegyük bele a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Mehet rá a tej, azzal együtt is keverjünk rajta egyet, végül mehet bele a mák. Az egészen még menjünk át egyszer robotgéppel, és készen is van a tésztánk. Lisztes, vajas tepsibe öntsük ki, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre. Ha a sütőnkön van légkeveréses funkció, kapcsoljuk be, az a legjobb neki. Tálaláskor szórjuk meg még a tetejét egy kis porcukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük