Borsós-sonkás tortellini sok sajttal: összesütve még finomabb

barsos-sajtos-tortellini-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olasz konyha egyik legfinomabb tésztája a tortellini, amelyre ezúttal borsó és sonka kerül.

A tortellini az olaszok tradicionális tésztája, amely kis, gömbölyded formájáról és töltelékéről híres. Kerülhet bele hús, sajt, zöldség vagy fűszer. Főételként, levesbetétként is számításba veheted. Bár a tésztát otthon is elkészítheted, ha nincs sok időd, a bolti is tökéletes lesz. 

Tartalmas, fejedelmi ebéd lehet belőle, ha borsóval, sonkával turbózod fel. A sajtos, tejszínes szósz pedig csábítóan krémes textúrát eredményez, ráadásul a tészta sem lesz száraz. Összesütve pedig az ízek még gazdagabbak lesznek. 

Borsós-sonkás tortellini

borsos-sajtos-tortellini

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tortellini
  • 10 dkg sonka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • só és bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a tortellinit, és főzzük a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül 8-10 perc.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Rakjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk néhány percig. Amikor kezd illatozni, keverjük hozzá a kis darabokra vágott sonkát, a borsót, és pároljuk további 2-3 percig.

Ha a tortellini kész, szűrjük le, majd tegyük át a serpenyőbe a borsóhoz. Öntsük hozzá a tejszínt, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Keverjük jól össze, hogy a sajt megolvadjon, és a tortellinit egyenletesen bevonja a szósz. Dobjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Rakjuk át a tortellinit egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. 

Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük össze 15-20 perc alatt. Melegen tálaljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon