Istenien krémes Raffaello-süti: a tésztája a piskótánál is egyszerűbb
Ha szereted a kókuszos sütiket, akkor ennek a csábító Raffaello-szeletnek sem tudsz ellenállni.
A különféle, kókusszal megbolondított sütik nagy népszerűségnek örvendenek. A legegyszerűbb kókuszgolyó és a régimódi kókuszkocka mellett érdemes esélyt adni a különféle kókuszos csokik sütiváltozatainak is.
Az egyszerű Bounty szeletet a család apraja, nagyja imádni fogja. Az alapja kakaós, vajas piskóta, amelyre lágy kókuszos krém kerül, és a sütit mennyei csokimáz koronázza meg.
Az édesség akár ünnepi desszertnek is jó választás. Ha teheted, egy nappal tálalás előtt készítsd el.
Készítsük el a tésztát: a vajat és a cukrot keverjük habosra egy tálban. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. Egy másik edényben vegyítsük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Forgassuk a vajas masszába, és keverjük csomómentesre. Végül lazítsunk a tésztán egy kevés tejjel.
Simítsuk a masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe.
Süssük 175 fokon 30 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.
A krémhez a tejet öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a búzadarát, és kis lángon kezdjük főzni. Közben kevergessük. Ha besűrűsödik, húzzuk le a tűzről. Várjuk meg, míg kihűl, majd dolgozzuk hozzá a vajat és a kókuszreszeléket.
Kanalazzuk a kihűlt tésztára a krémet, és egyengessük el.
A csokit tördeljük egy kisebb lábosba, és vízgőz felett olvasszuk meg, vonjuk be vele a sütit.
Tegyük a hűtőbe legalább egy órára, majd tálalás előtt szeleteljük fel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu