Töltött marhafelsál olasz módra, mazsolával gazdagítva: a tökéletes ünnepi húsétel

2
Nyomtatás
Braciole cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a királyi húsétel a mazsolától és a fenyőmagtól lesz nagyon különleges, no meg a csodálatos mártástól, ami körülveszi.

Egy isteni hússzelet úgy tud még finomabb lenni, ha meg is van töltve valamivel. Ebbe a marhafelsálba sajt, fenyőmag, mazsola, pankomorzsa és még sok más finomság került, amelyek tökéletes ízvilágú fogást alkotnak együtt. A vörösboros mártás pedig felteszi az i-re a pontot, megkoronázza a mennyei töltött húst.

Ha készítesz mellé egy finom burgonyapürét, meg is van a tökéletes ünnepi vacsora, akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét az így készült hús.

Braciole

Braciole ajanlo

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 evőkanál mazsola
  • 50 gramm parmezán
  • 8 evőkanál pankomorzsa
  • 800 gramm marhafelsál
  • 250 gramm mozzarella

A mártáshoz:

  • 3 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál angol zeller
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 levél bazsalikom
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 400 gramm paradicsomkonzerv
  • 500 milliliter vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a hús töltelékét: a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben dinszteljük meg az olajon. Keverjük hozzá a fenyőmagot, mazsolát, parmezánt, pankomorzsát, és jól forgassuk át, tegyük félre.

A marhafelsált vágjuk vékony szeletekre, és húslapítóval lapítsuk ki (vagy finoman klopfoljuk ki). A vékony szeleteket helyezzük rá egy duplán hajtott fóliadarabra (ez segíteni fog a feltekerésben), majd a közepére, egy sávban halmozzuk fel a tölteléket. A töltelékre rakjuk rá a szeletekre vágott mozzarellát, majd a hússzelet két végét szorosan illesszük egymáshoz, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze.

Egy forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg körben a húst.

A mártáshoz egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dobjuk bele az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, angol zellert, sárgarépát, és pár percig pirítsuk őket. Adjuk hozzá a finomra vágott fűszereket, a hámozott paradicsomot, öntsük fel a vörösborral. Rakjuk vissza a hústekercset, és lefedve, néha átkevergetve kb. 90-100 percig hagyjuk sülni a mártást és a húst. Burgonyapürével tálaljuk.

Ha a teljes menüt olaszra hangolnád, innen szerezhetsz hozzá ihletet!

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon