![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Töltött marhafelsál olasz módra, mazsolával gazdagítva: a tökéletes ünnepi húsétel
![Braciole cover](https://kep.index.hu/1/0/3008/30087/300871/30087147_2309867_53d0c4dccff8d9af81c4b0366e71f1e9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a királyi húsétel a mazsolától és a fenyőmagtól lesz nagyon különleges, no meg a csodálatos mártástól, ami körülveszi.
Egy isteni hússzelet úgy tud még finomabb lenni, ha meg is van töltve valamivel. Ebbe a marhafelsálba sajt, fenyőmag, mazsola, pankomorzsa és még sok más finomság került, amelyek tökéletes ízvilágú fogást alkotnak együtt. A vörösboros mártás pedig felteszi az i-re a pontot, megkoronázza a mennyei töltött húst.
Ha készítesz mellé egy finom burgonyapürét, meg is van a tökéletes ünnepi vacsora, akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét az így készült hús.
Braciole
![Braciole ajanlo](https://kep.index.hu/1/0/3008/30087/300871/30087185_99d58f88921dedb9bca900ed139732a9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 evőkanál mazsola
- 50 gramm parmezán
- 8 evőkanál pankomorzsa
- 800 gramm marhafelsál
- 250 gramm mozzarella
A mártáshoz:
- 3 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 szál sárgarépa
- 10 levél bazsalikom
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 400 gramm paradicsomkonzerv
- 500 milliliter vörösbor
Elkészítés:
Készítsük el a hús töltelékét: a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben dinszteljük meg az olajon. Keverjük hozzá a fenyőmagot, mazsolát, parmezánt, pankomorzsát, és jól forgassuk át, tegyük félre.
A marhafelsált vágjuk vékony szeletekre, és húslapítóval lapítsuk ki (vagy finoman klopfoljuk ki). A vékony szeleteket helyezzük rá egy duplán hajtott fóliadarabra (ez segíteni fog a feltekerésben), majd a közepére, egy sávban halmozzuk fel a tölteléket. A töltelékre rakjuk rá a szeletekre vágott mozzarellát, majd a hússzelet két végét szorosan illesszük egymáshoz, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze.
Egy forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg körben a húst.
A mártáshoz egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dobjuk bele az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, angol zellert, sárgarépát, és pár percig pirítsuk őket. Adjuk hozzá a finomra vágott fűszereket, a hámozott paradicsomot, öntsük fel a vörösborral. Rakjuk vissza a hústekercset, és lefedve, néha átkevergetve kb. 90-100 percig hagyjuk sülni a mártást és a húst. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha a teljes menüt olaszra hangolnád, innen szerezhetsz hozzá ihletet!
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!