Töltött marhafelsál olasz módra, mazsolával gazdagítva: a tökéletes ünnepi húsétel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Pofonegyszerű forró fehér csoki: 3 hozzávalós recept
Mogyorós-csokis keksz a sütisdobozba: dupla adaggal indíts
Így készül a legkrémesebb gombás rizottó: kiadós és ízletes
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Ez a királyi húsétel a mazsolától és a fenyőmagtól lesz nagyon különleges, no meg a csodálatos mártástól, ami körülveszi.
Egy isteni hússzelet úgy tud még finomabb lenni, ha meg is van töltve valamivel. Ebbe a marhafelsálba sajt, fenyőmag, mazsola, pankomorzsa és még sok más finomság került, amelyek tökéletes ízvilágú fogást alkotnak együtt. A vörösboros mártás pedig felteszi az i-re a pontot, megkoronázza a mennyei töltött húst.
Ha készítesz mellé egy finom burgonyapürét, meg is van a tökéletes ünnepi vacsora, akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét az így készült hús.
Braciole
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 evőkanál mazsola
- 50 gramm parmezán
- 8 evőkanál pankomorzsa
- 800 gramm marhafelsál
- 250 gramm mozzarella
A mártáshoz:
- 3 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 szál sárgarépa
- 10 levél bazsalikom
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 400 gramm paradicsomkonzerv
- 500 milliliter vörösbor
Elkészítés:
Készítsük el a hús töltelékét: a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben dinszteljük meg az olajon. Keverjük hozzá a fenyőmagot, mazsolát, parmezánt, pankomorzsát, és jól forgassuk át, tegyük félre.
A marhafelsált vágjuk vékony szeletekre, és húslapítóval lapítsuk ki (vagy finoman klopfoljuk ki). A vékony szeleteket helyezzük rá egy duplán hajtott fóliadarabra (ez segíteni fog a feltekerésben), majd a közepére, egy sávban halmozzuk fel a tölteléket. A töltelékre rakjuk rá a szeletekre vágott mozzarellát, majd a hússzelet két végét szorosan illesszük egymáshoz, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze.
Egy forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg körben a húst.
A mártáshoz egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dobjuk bele az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, angol zellert, sárgarépát, és pár percig pirítsuk őket. Adjuk hozzá a finomra vágott fűszereket, a hámozott paradicsomot, öntsük fel a vörösborral. Rakjuk vissza a hústekercset, és lefedve, néha átkevergetve kb. 90-100 percig hagyjuk sülni a mártást és a húst. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha a teljes menüt olaszra hangolnád, innen szerezhetsz hozzá ihletet!
Fotó: Street Kitchen